Tommy Haas dobio američko državljanstvo

Tommy Haas dobio američko državljanstvo

Tekst: Totalsport
Foto: tommy-haas.net

NJEMAČKI tenisač Tommy Haas, trenutačno 17. na ATP ljestvici, obavio je sve administrativne zahvate te je postao građanin Sjedinjenih Američkih Država.

Ponosno je Haas pozirao s američkom putovnicom, nakon obavljenih poslova u Tampa Bayu, na Floridi. Podsjetimo, Haas već duže vrijeme stoluje na poluotoku SAD-a, u Bradentonu, a tamo se doselio kao mladić od 13 godina, kada je uplovio u tenisku akademiju Nicka Bollettierija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj akt ne povlači za sobom i Haasovo igranje za američku Davis Cup reprezentaciju, već je i sam napomenuo kako će i dalje biti na raspolaganju njemačkom Davis Cup izborniku Patricku Kühnenu. Haas je 3. travnja 1978. godine rođen u Hamburgu.

"Imam za vas vijest koja me je osobno jako obradovala. Postao sam građanin Sjedinjenih Američkih Država", piše Haas na vlastitoj internet stranici te nastavlja:

"Ja i još 300-ak emigranata iz sedamdesetak zemalja svijeta smo krajem siječnja prisustvovali svečanosti uručenja putovnica u Tampi. Stvarno sam sretan što je sve tako završilo jer sam odavno u SAD-u. Sretan sam i što sam jedan u nizu nakon Arnolda Schwarzeneggera, Marlene Dietrich, Alberta Einsteina, Monice Seles ili, pak, mog uzora Ivana Lendla", napisao je Haas, koji je prošle godine igrao polufinale Wimbledona, a prije osam godina je bio drugi igrač na ATP ljestvici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara