Torcida planirala baciti suzavac na teren?

Torcida planirala baciti suzavac na teren?

NAČELNIK zagrebačke PU Krunoslav Borovec izjavio je jučer kako je prilikom pregleda na ulasku u stadion kod Torcidaša pronađeno oko 250 papirnatih maski za lice i nos, pa u policiji sumnjaju da su navijači planirali aktivirati suzavac na stadionu, možda ga čak i baciti u teren.

U policiji smatraju kako je incident izbjegnut zahvaljujući tome što je interventna policija u drugom poluvremenu presjekla navijače Hajduka, vertikalno i dijagonalno, u nekoliko manjih skupina.

Međutim, najveći incident dogodio se kod naplatnih kućica Lučko u subotu oko 19:45 sati kada su navijači Hajduka, u autobusu i dva kombija, napali minibus s Dinamovim navijačima iz Gospića. Pri zaustavljanju zbog naplate cestarine navijači Hajduka izašli su iz autobusa i kombija i palicama razbili stakla na minibusu, te u njega ubacili zapaljenu baklju.

Putnici iz minibusa ugasili su baklju, no tri su navijača Dinama dobila posjekotine i hematome po tijelu. Jednom je navijaču noga probodena nožem.

U prosincu 2003. godine tijekom gostovanja Dinama u Splitu navijači Hajduka priredili su "sačekušu" Dinamovim navijačima u Dugopolju, te također zapalili automobil u kojem je bilo 5 Dinamovaca, jedan od njih je bio invalid. 

Prema neslužbenim informacijama, incident u Dugopolju bio je odmazda Torcide, čiji su članovi bili ogorčeni na zagrebačku policiju i zagrebačke medije koji su zataškali napade na navijače Hajduka u Zagrebu.

Nevjerojatne su bile riječi sudionika napada nekoliko sati kasnije u jednom splitskom kafiću, a zabilježio ih je novinar Slobodne Dalmacije koji se slučajno našao u kafiću gdje su navijači Hajduka slavili pobjedu: "Zapalili smo ih u autu, čoviče! - rekao je jedan. Sjebali smo ih totalno, jedan je gorija! - vikao je trijumfalno drugi, već obnevidio od alkohola i adrenalina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu navečer napadnuti Gospićani na naplatnim kućicama u Lučkom zaprijetili su da će se osvetiti Torcidi prvom prilikom.

"Najavljujemo rat Torcidi, podmuklo i kukavički su nas napali i to ćemo im vratiti. U Splitu ćemo, kada bude igrao Dinamo, doći sa sjekirama pa će vidjeti kako Ličani peglaju." - rekli su članovi napadnute skupine Dinamovih navijača u razgovoru s novinarom Jutarnjeg lista.

Već je postalo normalno da se u Splitu i Zagrebu nakon derbija broje žrtve. Srećom, zasad još nije bilo mrtvih, ali zato oni, koje su napali navijači suparničkog kluba, pripremaju osvetu za idući derbi, pripremaju pakleni plan koji će biti zapamćen po prolivenoj krvi. 

Dokad će to trajati? Tko će zaustaviti ovo nasilje, koje je svaki put sve gore i gore? Netko bi napokon trebao povući taj odlučujući potez i stati na kraj iživljavanju tzv. navijača.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara