Torcida sprema bojkot utakmice s Njemačkom

ZBOG nezadovoljstva dosadašnjom praksom da se gotovo sve utakmice hrvatske reprezentacije održavaju u Zagrebu, dio Torcide poziva "Hrvate iz Dalmacije te poštene i ponosne ljude na bojkot utakmice Hrvatska – Njemačka".

U pozivu na bojkot, između ostaloga, stoji "Torcida Split žarko želi gledati Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u Splitu, ali HNS se nije udostojio pružiti nam tu priliku još od 02. travnja 1997. (izuzev nekoliko utakmica posprdne vrijednosti!)".

Torcidaši žale što na Poljudu nisu odigrane utakmice Hrvatska - Bugarska 11. listopada 2003. te Hrvatska - Slovenija 15. studenog 2003., koje su obećane Splitu, ali su opet odigrane u Zagrebu. Od HNS-a traže da se utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije ravnomjerno rasporede po Hrvatskoj te "ispriku HNS-a ljudima Dalmacije!".

"Podsjećamo da je Torcida otkazala gostoprimstvo Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji dok se ne promijeni postojeća struktura u HNS-u, koja je svojom dosadašnjom politikom zanemarivala ovu regiju. Protiv smo ratno-profiterskog lobija koji sve gura u Zagreb i protiv smo centralizma u sportu", stoji u bojkotu.

Prema statistikama, Vatreni nikada u povijesti nisu odnijeli pobjedu na splitskom stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos svemu, nitko nije očekivao ovako skandaloznu i odbojnu inicijativu mladih navijača Hajduka. Zanimljivo je da nema reakcije na najavljeni bojkot iz službenih navijačkih udruga. Na plakatima piše kao na bojkot poziva Torcida Split, no vjeruje se da se radi o akciji manje skupine torcidaša.

Predsjednik Povjereništva u Splitu Tonči Prlac izjavio je za Sportske novosti kako mu je svejedno hoće li reprezentacija hrvatske igrati u Splitu ili Zagrebu. Smatra da ne treba dizati uzbunu samo zbog toga što navijači o svemu imaju svoje mišljenje. Davoru Perkoviću, pripadniku Torcide, ne sviđa se ideja o bojkotu, ali razumije splitske navijače.

"Nije to od danas da se Split bojkotira, dvanaest godina nas napadaju i tuku u Zagrebu i nitko ne reagira. Ni vlast, ni policija, ni novinari, pa ni Crkva", komentirao je Perković.

U Hajduku nisu upoznati s inicijativom dijela Torcide, ali su jako zabrinuti. Split je napokon dobio priliku da ljubitelje nogometa počasti prvorazrednom utakmicom, koja je važna ne samo u sportskom već i u turističkom smislu. Naime, Nijemci bi svojim sportskim komentarima sigurno promovirali i sam Split.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara