Trener Milwaukeeja: Ukić i Ilyasova su trenutačno ispred svih

Totalsport
Foto: AFP


U UTORAK su košarkaši Milwaukee Bucksa započeli s treninzima za novu sezonu, a u okupljenom društvu se našao i hrvatski reprezentativac Roko Leni Ukić.

Okupljeni oko trenera Scotta Skilesa košarkaši Milwaukeeja su krenuli s pripremama za novu sezonu koja bi im trebala napraviti pomak u odnosu na prošlu. Tada su, naime, ostali izvan kruga osam najboljih momčadi Istočne konferencije, koje su se plasirale u doigravanje.

Ukić je jedan od igrača kojima Skiles prilično vjeruje i preko kojeg će graditi put do uspjeha, a Splićanin je dobio pohvalu odmah nakon prvog treninga.

"Mogao sam i očekivati da će Roko Ukić i Ersan Ilyasova najbolje izgledati nakon prvog treninga. Ipak su u natjecateljskom ritmu jer su nedavno završili s Europskim prvenstvom. Naravno, mogli su biti i umorniji od drugih, koji su se dobro odmorili, no to nije slučaj. Izgledaju mi jako i ispred svih", rekao je Skiles.

No, da ne puca od snage potvrdio je Ukić: "Europsko prvenstvo me ispraznilo, u više oblika - rekao je igrač koji je ovog ljeta iz Toronta krenuo put Milwaukeeja za Milwaukee-Wisconsin Journal Sentinel."

Bucksi će tijekom ove sezone imati prilično neamerički štih, jer osim Roka Ukića i Turčina Ersana Ilyasove (igrao je u ovom dresu već 2006/07, nakon čega je otišao u Barcelonu) tamo igraju Australac Andrew Bogut, Nizozemac Dan Gadzuric, Kamerunac Luc Richard Mbah a Moute i Argentinac Carlos Delfino.

"Na početku priprema najviše želim raditi na obrambenim taktikama. Obrana je ono što želim uvijek vidjeti kao kvalitetni dio moje momčadi. Moramo biti na svakom suparničkom šutu i štititi napadačke skokove. Na tome sam uvijek inzistirao kao trener, tako će biti i u ovoj sezoni ", rekao je Skiles na startu priprema.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara