Treneri: Hajduk će osvojiti prvenstvo

IVAN KATALINIĆ, Nikola Jurčević, bivši treneri Hajduka odnosno Dinama, te bivši izbornik hrvatske reprezentacije Mirko Jozić, složni su u ocjeni da će Hajduk osvojiti prvenstvo.

Katalinić smatra kako je Hajduk glavni favorit prvenstva, ali odmah dodaje kako se "bili" ne smiju prepustiti eurofiji.

"Ljetos se favorizirao Dinamo, kao što se danas favorizira Hajduk. A nije nemoguće da se sve okrene, bilo je slučajeva kad je u doigravanju pojedena’ i prednost slična Hajdukovoj. Najveći je dobitak što će biti super zanimljivo. Tu je Rijeka, Varteks, svi imaju šanse." - izjavio je Katalinić u razgovoru za Večernji list.

Nikola Jurčević, koji je vodio Dinamo početkom tekuće sezone, smatra kako će "plavi" osvojiti više bodova od Hajduka u nastavku prvenstva, ali ne vjeruje da će to biti dovoljno za veliki preokret na vrhu ljestvice.

"Ako moram istaknuti jednog favorita, onda je to Hajduk. Dinamo će, mislim, osvojiti na proljeće više bodova od Splićana, ali bojim se da to neće biti dovoljno za naslov. Naravno, ne smije se, niti mi je to namjera, zanemariti kvalitetnu Rijeku i njezine šanse." - izjavio je Jurčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije, Mirko Jozić, također je naveo Hajduk kao glavnog favorita za osvajanje naslova prvaka.

"Hajduk ima (pre)veliku prednost. Usto, Splićani su se pojačali, Rijeka donekle, Dinamo je s jedne strane dobio, na drugoj izgubio." - kazao je Jozić, pa dodao: "No, sigurno je da modri ne mogu biti loši kao jesenas. I još nešto: Zagrepčani su u psihološkoj prednosti jer bi njihov naslov svi tretirali čudom."

Sva tri nogometna stručnjaka slažu se u ocjeni da će se već nakon prva četiri kola nastavka prvenstva moći predvidjeti ime novog prvaka.

"Ako Hajduk održi barem djelomično sadašnju prednost prije doigravanja, onda je priča dobila epilog." - zaključio je Ivan Katalinić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara