Ttreći trofej zagrebačkih pahuljica

NA MEĐUNARODNOM natjecanju u sinkroniziranom klizanju, što će se pod nazivom ´Treći trofej zagrebačkih pahuljica´ održati 7. i 8. ožujka u zagrebačkom Domu sportova, nastupit će rekordan broj od 550 klizačica iz deset država, rečeno je danas na konferenciji za novinstvo.

Po riječima predsjednika Organizacijskog odbora Zorana Kovačevića ovo će biti prvo natjecanje u našoj zemlji na kojem će nastupiti kadetkinje, juniorke i seniorke i koje je Međunarodna klizačka organizacija (ISU) povjerila Zagrebu nakon odlično organiziranog prošlogodišnjeg Trofeja zagrebačkih pahuljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Sinkronizirano klizanje je i u svijetu mlada sportska disciplina, a u našoj zemlji se njime bavi 90 klizačica koje sve treniraju u ´Zagrebačkim pahuljicama´, pa naš klub ima više klizačica od svih ostalih hrvatskih klizačkih klubova zajedno´, rekao Kovačević, napominjući da će to biti idealna prigoda za provjeru organizacijskih sposobnosti za organizaciju Svjetskog seniorskog prvenstva u sinkroniziranom klizanju, koje će se od 1. do 4. travnja održati također u Domu sportova.

Direktor natjecanja Davorin Orban naglasio je da je dolazak u Zagreb najavilo devet seniorskih, te po sedam juniorskih i kadetskih ekipa iz deset zemalja, te da klizačice ekipa iz Kanade, Finske i Švedske kvalitetom još uvijek odskaču od drugih sastava, ali da će ovo natjecanje biti idealna prilika da se na domaćem ledu vidi spremnost naše seniorske ekipe prije nastupa na SP u kanadskoj Ottawi od 3. do 5. travnja ove godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara