Turski kardiolog savjetuje navijače: Nemojte gledati susret s Hrvatskom

NAKON šokantne završnice utakmice Turske i Češke na nogometnom Euru, dva su turska državljanina preminula od posljedica srčanog udara.

Zbog toga se u javnosti oglasio dr. Kaan Kirali, specijalist na kardiologiji u istanbulskoj bolnici Kosoyolu, te apelirao na sunarodnjake koji boluju od srčanih problema neka ne gledaju utakmicu između Hrvatske i Turske u četvrtfinalu.

"Preporučam svima koji ne mogu kontrolirati svoje emocije neka ne gledaju utakmicu u izravnom prijenosu. Neka najprije pričekaju i saznaju rezultat, pa onda pogledaju utakmicu u snimci",  izjavio je liječnik nastavivši:

"Ako se već ne možete suzdržati od toga, pratite svakako utakmicu s pilulom nitroglicerina pod jezikom, tako da je odmah možete progutati u slučaju nastupanja krize."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sugestija se, najavio je Kirali, odnosi na sve pacijente sa srčanim tegobama, uključujući one kojima je dijagnosticirana angina pectoris, stenokardija i ateroskleroza.

Turci su u odlučujućoj utakmici A skupine preokrenuli 0:2 Čeha u vlastitu pobjedu (3:2) u posljednjih 15 minuta dvoboja.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara