Tužitelj traži ispadanje Juventusa, Lazia i Milana, Capello podnio ostavku

TUŽITELJ sportskog suda Italije Stefano Palazzi zatražio je u utorak na procesu u Rimu o skandalu u nogometu protiv četiri kluba i 26 osoba, čelnika klubova i sudaca, vrlo stroge kazne.

Juventus bi trebao završiti u Trećoj ligu (C1 ) te bi mu bio i izbrisan naslov talijanskog prvaka u sezoni 2004/2005., nepriznavanje posljednjeg osvojenog prvenstva i 6 bodova kazne. Fiorentina, Lazio i Milan bi trebali biti bačeni u Drugu ligu( B), uz kaznu od 15 bodova za prva dva kluba i 3 za Milan.

Gotovo svim pojedincima, počevši od Moggia, Girauda, Carrara, Bergama, Pairetta braću Della Valle i Lotita po pet godina suspenzije, a za Gallianija dvije godine.

Predsjednik Milana i bivši premijer Silvio Berlusconi je izjavio kako Milan nije dobivao usluge sudaca, zbog čega je i pokrenut cijeli proces, te kako je proces politički.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Capello dao ostavku

Fabio Capello od utorka više nije trener talijanskog prvaka Juventusa kome zbog skandala oko namještanja utakmica prijeti ispadanje u Treću ligu, objavljeno je na web-siteu torinskog kluba.


Fabio Capello je sam dao ostavku, a vrlo brzo će potpisati ugovor sa madridskim Realom, čiji je novoizabrani predsjednik Ramon Calderon javno izrekao da će Talijan biti novi trener "Kraljevskog kluba".

Capello (60) je došao u Juve 2004. naslijedivši Marcella Lippia.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara