Tvrtko Kale ogorčen Palestincima: Gazu treba sravniti

Tvrtko Kale ogorčen Palestincima: Gazu treba sravniti

NEKADAŠNJI vratar Hajduka Tvrtko Kale, koji već godinama kruh zarađuje u Izraelu, preciznije Beitaru iz Jeruzalema, svojim je izjavama izazvao veliki politički skandal na Bliskom istoku.

"Mislim da bi na njihovo bombardiranje izraelskih gradova trebalo odgovoriti istom mjerom i Gazu vojnim putem potpuno izbrisati", izjavio je Kale i uzburkao strasti na području gdje se već 50 godina pokušava uspostaviti mir.

Kale je gore navedeno rečenicu rekao u najavi dvoboja protiv Maccabija iz Akel Nazareta, nakon čega je pričao i o hrvatskoj vojsci.

"Bio sam u hrvatskoj vojsci za vrijeme Domovinskog rata i znam kako bi naši to riješili kada bi se hrvatske gradove bombardiralo", spremno će Kale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Kale je kruh do sada zarađivao u Zadru, Hajduku i švicarskom Xamaxu kod Ćire Blaževića, dok je u Izrael stigao 2006. godine, Za svoje obrane često je zarađivao epitet igrača utakmice, a i proglašen je najboljim vratarom lige.

Čelnici Maccabija iz Akel Nazareta zatražili su i da Beitar kazni Kalu zbog ovih izjava, međutim, prema prvim informacijama nepromišljeni Tvrtko će ovoga puta ipak proći nekažnjeno.

V.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara