U Maksimiru zašutili o Pokrovcu i okrenuli se novoj sezoni

NAKON što je novi trener Dinama Josip Kuže jedini od svih sportskih dužnosnika otvoreno kritizirao ubijenog menadžera i kamatara Dinu Pokrovca, flaster na usta stavio mu je Zdravko Mamić, koji je odlučio da će se u Maksimiru u budućnosti govoriti samo o nogometu.

No, nogometna budućnost Dinama ne čini se blistavom kakvom ju pokušaju predstaviti Zdravko Mamić i Mirko Barišić, koji su najviše “zaslužni” za najveću sramotu maksimirskog kluba u povijesti. Vladajuća ekipa je ostala na svojim mjestima, obećanja o povlačenju u slučaju loše sezone brzo su zaboravljena, a klub je okrenut predstojećem prvenstvu.

Prva prozivka igrača zakazana je za srijedu u 16, a na njoj bi se trebali pojaviti: Ivan Turina, Marko Šarlija, Filip Lončarić, Damir Vuljanko,  Goce Sedloski, Dino Drpić, Boštjan Cesar, Vedran Ješe, Vedran Ćorluka, Mario Lučić, Hrvoje Čale, Marijan Buljat, Zoran Mamić, Danijel Pranjić, Ante Tomić, Marko Janjetović, Luka Modrić, Hrvoje Štrok, Miroslav Šarić, Ivan Bošnjak, Goran Ljubojević, Dario Zahora, Eduardo Da Silva i Teo Kardum.

Ipak, Dinamo će u prijelaznom roku ostati bez svoja ponajbolja igrača, Ivana Bošnjaka i Boštjana Cesara. Bošnjakov transfer u bečku Austriju je praktički gotova stvar, a za Boštjana Cesara je pristiglo nekoliko ponuda iz Lige petice, pa je i njegov odlazak iz Maksimira sve izgledniji.

Što se tiče pojačanja Dinama za novu sezonu, zasad je siguran samo dolazak veterana Zorana Mamića, brata Zdravka Mamića, za kojeg je upitno može li se uopće nazvati pojačanjem.

Sportske novosti špekuliraju da bi mladi Brazilac Leco, koji igra na mjestu polušpice, mogao završiti u Dinamo, ali ta vijest je daleko od potvrđene.

Bilo kako bilo, Bad Blue Boysi ne gaje prevelike nade da će ekipa koja je osramotila Dinamo uspjeti izvući maksimirski klub iz gliba, a kako će se u cijelu priču uklopiti trener Kuže, kojeg mnogi smatraju pretjerano ovisnim o menadžersko-kamatarskim krugovima da bi bio trener Dinama, pokazat će vrijeme.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara