U Puli se sa Zolom i Romariom snima spot za SP 2006.

NA FORUMU u Puli traje snimanje najavnog spota za svjetsko nogometno prvenstvo koje će se 2006. godine održati u Njemčkoj. Glavni glumci u spotu su slavni nogometaši, Brazilac Romario de Souza Faria i Talijan Gianfranco Zola.

Romaria, najboljeg igrača svjetskog nogometnog prvenstva 1994. godine, pamtimo kao igrača Bracelone i PSV-a, dok je Zola koji je najduže bio u dresovima Chelsea i Parme, 1997. godine proglašen za najboljeg igrača Premier league, a 2003. godine navijači su ga proglasili za najboljeg igrača Chelsea ikad.

Produkcija je povjerena britanskoj producentskoj kući Rogue i hrvatskoj Mainframe. Mainframe, na čelu s Igorom Nolom, zaslužan je što je za snimanje izabrana baš Hrvatska, u konkurenciji između Mađarske, Slovačke, Češke, Bugarske i Rumunjske.

Nola je objasnio da je Forum u Puli izabran jer taj pulski trg svojom arhitekturom i poviješću ujedinjuje različite europske tradicije od antike do modernog doba. Ekipu na setu čini tristotine i dvadeset ljudi od čega je devedest posto njih iz Hrvatske.

Redatelj spota je Britanac Ron Scalpello, a producenti su Simon Eakhurst, također Britanac, i Igor Nola. Sponzori spota, koji se snima od 19. do 22. lipnja, su glavni sponzori predstojećeg svjetskog nogometnog prvenstva Heiniken i Ford.

Premijera spota očekuje se u rujnu ove godine, a kako će se dvanaest mjeseci emitirati na svih sedam kontinenata bit će jedinstvena promocija Pule i Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara