U SPLITU ZAVRŠENE SEDME SPORTSKE IGRE MLADIH

U Splitu su večeras završnom svečanošću u velikoj dvorani Sportskog centra Gripe službeno zatvorene 7. sportske igre mladih.

Od 15. lipnja u svim hrvatskim županijama oko 30 tisuća djece svih uzrasta sudjelovalo je u natjecanjima u 10 sportova, a naboljih 2000 natjecatelja tijekom kolovoza i rujna u završnicama na sportskim terenima u Splitu.

Završna priredba u Sportskom centru Gripe, na kojoj su nastupili Vinko Coce, Luka Nižetić, Čubi, Mirella i Lana, bila je humanitarnog karaktera, a prikupljao se novac za pomoć Dječjem domu Maestral iz Splita. Usto, natjecatelji i publika mogli su uživati i u nagradnim natjecanjima pobjedničkih ekipa i samih izvođača te malonogometnoj utakmici Split Stars - Sportske legende u kojima nastupaju splitske estradne zvijezde i poznati sportaši.

Sportske igre mladih održavaju se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetskog nogometnog saveza. Počasni je pokrovitelj bio predsjednik Republike Stjepan Mesić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao počasni članovi odbora i aktivni sudionici promocije Igara uključeni su i poznati sportaši Dino Rađa, Goran Ivanišević, Slaven Bilić i Milan Rapaić. Od ove godine tu sportsko-rekreacijsku priredbu podupire i Vlada, odnosno Ministarstvo prosvjete i sporta te Državni zavod za zaštitu materinstva i mladeži, te gradovi Split i Zagreb čiji će gradonačelnici sutra potpisati i povelju o potpori toj sportsko-rekreativnoj manifestaciji.

Igre mladih vezane su uz edukativno promotivnu akciju vladina Ureda za suzbijanje zloporabe opojnih droga "Živimo život bez droge, jer droga uzima život".

(Hina) dstr zm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara