U Torinu najskuplja karte za hokej na ledu

L

Na Olimpijskim igrama u Torinu od 10. do 26. veljače nastupit će ukupno 2500 sportaša iz 85 zemalja, koji će se boriti za ukupno 84 kompleta medalja.

Natjecanja se odvijaju u 15 sportova na sedam lokacija - Torinu, Sestriereu, Bardonecchiji, Cesani-San Sicario, Pragelatu, Pinerolu i Sauze del'Oulxu, u kojima organizatori očekuju najmanje milijun i pol gledatelja. Ceremonije svečanog otvorenja i zatvaranja bit će upriličeni na stadionu Communale u Torinu, koji se renovira, a zbog sigurnosnih razloga svi prilazi tom objektu su zatvoreni. U samom Torinu izgrađeno je ili se radi pet dvorana, od kojih su najveće već izgrađena Palavela (8250 mjesta) za umjetničko klizanje i Palasport Olimpico od 12.800 mjesta koja će biti dovršena krajem 2005., a u kojoj će se igrati hokej na ledu.

Uz 2500 sportaša, u Torino dolazi još i 2500 trenera i članova misija, 2300 dužnosnika i gostiju nacionalnih olimpijskih odbora, 6000 predstavnika sponzora, te više od 10.000 novinara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari će većinom biti smješteni u sedam medijskih sela, od kojih je najveće ono na jugu Torinu,na bivšoj tvornici Fiata u Lingottu, gdje će se nalaziti i glavni press-centar.Sportaši i treneri imat će na raspolaganju tri Olimpijska sela - u Torinu, u Sestriereu, te u Bardonecchiji.

Ulaznice za sportska natjecanja već se mogu kupiti na internetu, a najviše je zanimanja za hokej na ledu, gdje se karte prodaju po cijeni od 100 do 780 eura, za umjetničko klizanje od 200 do 370 eura, a za bob od 50 do 200 eura. Ukoliko želite vidjeti Janicu Kostelić u slalomu i spustu, to će vas zadovoljstvo koštati od 30 do 110 eura, a jednako toliko koštaju i ulaznice za muški slalom i spust.

(Hina)xrš yad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara