U Umagu najjači turnir u povijesti hrvatskog tenisa

Šesnaesto izdanje jedinoga hrvatskoga ATP turnira Croatia Open u Umagu bit će najjače u povijesti, a lista sudionika svrstava Umag među najveće turnire ove kategorije ove godine na cijelom ATP Touru.

To je na konferenciji za tisak u Zagrebu kazao direktor turnira Slavko Rasberger koji je predstavio impresivnu listu igrača koji će od 25. do 31. srpnja nastupiti u Umagu počevši sa kompletnom Davis Cup reprezentacijom Španjolske, koja brani naslov pobjednika Davis Cupa, najboljim hrvatskim tenisačem Ivanom Ljubičićem, dok se ovogodišnji Umag može nazvati i "malim Roland Garrosom" jer su u ždrijebu čak četvorica pobjednika tog Grand Slam turnira - Španjolci Rafael Nadal, Carlos Moya i Juan Carlos Ferrero, te Brazilac Gustavo Kuerten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Proteklih dana sam doslovce obasut pozivima i pitanjima da li je istina da svi ti igrači dolaze u Umag, kazao je Rasberger, a od danas mogu službeno reći da nema otkaza nakon što je dolazak potvrdio i Argentinac Guillermo Coria. Uspio sam zahvaljujući svojoj ekipi dovesti na budžetom relativno skroman turnir svjetsku elitu, dok se mnogostruko bogatiji turniri muče sa dovođenjem tenisača, pa su primjerice na BMW Openu u Muenchenu nastupila samo četvorica igrača iz TOP 50. Posebno mi je zadovoljstvo što u Umag dolazi trenutno najatraktivniji tenisač svijeta i osvajač Roland Garrosa Nadal, koji se čak i prvi, još 11. travnja, prijavio za Umag, rekao je Rasberger, zahvalivši se brojnim sponzorima na podršci u priređivanju najjačega teniskoga turnira ikad održanoga u Hrvatskoj. Nije stoga čudno što je Umag i po četvrti puta dobio posebno priznanje ATP Toura "Award of Excellence", a ja imam slatke brige kako sve te vrhunske tenisače posložiti da igraju na Središnjem terenu." - završio je Rasberger.

Direktor turnira je izrazio zadovoljstvo što se u Umag vraća i Ivan Ljubičić, koji će i službeno otvoriti turnir 25. srpnja na Središnjem terenu kompleksa Stella Maris.

Zasad se zna da će jedna od tri pozivnice ići Kuertenu, jedna je rezervirana za Hrvatski teniski savez u dogovoru sa Davis Cup izbornikom Nikolom Pilićem, dok je Rasberger naglasio da bi posljednju, treću pozivnicu najradije dao mladom Marinu Čiliću, juniorskom osvajaču Roland Garrosa.

Direktor turnira Slavko Rasbetger i glavni ravnatelj Hrvatske radio televizije Mirko Galić potpisali su i posebni ugovor o pravima TV-prenošenja umaškog turnira.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara