U Zagrebu jučer privedena 52 navijača

ZBOG izgreda prije, za vrijeme i nakon jučerašnjeg nogometnog derbija između zagrebačkog Dinama i splitskog Hajduka privedena su 52 navijača, izvijestila je danas policija.

U sukobima navijačkih skupina na zagrebačkim ulicama oštećeno je devet privatnih automobila, tri policijska vozila i jedan tramvaj. Većina vozila oštećena je bacanjem kamenja, a policiji je naknadno prijavljeno kamenovanje dva splitska autobusa, na kojem su razbijena bočna stakla.

U neredima su ozlijeđene četiri osobe, od kojih je dvojicu prilikom privođenja ozlijedila policija.

Među privedenima je bilo 18 navijača Dinama i 34 Hajduka, a šestorica uhićenih bili su maloljetni. Petorica maloljetnika nakon policijske obrade smješteni su u Prihvatnu stanicu za djecu i mlade u Dugavama, o čemu su obaviješteni njihovi roditelji, a preostali privedeni pušteni su kućama, navodi policija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv 50 navijača podnesene su prekršajne prijave, a 42 osobe, od kojih 27 navijača Hajduka, odvedene su sucu za prekršaje.

Najviše prekršajnih prijava podneseno je zbog narušavanja javnog reda i mira i zlouporabe eksplozivnih tvari za gospodarsku uporabu. Šest navijača prijavljeno je jer nisu imali osobnu iskaznicu, a kod jednoga je nađena manja količina droge.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara