Uefa drakonski kažnjava HNS zbog rasističkih i fašističkih ispada hrvatskih navijača?

ONLINE izdanje srpskog lista Večernje novosti objavio je jučer članak u kojem se tvrdi da se Hrvatskom nogometnom savezu sprema drakonska kazna zbog rasističkih i fašističkih ispada hrvatskih navijača u Klagnenfurtu tijekom Eura. U tekstu se tvrdi da su Uefini agenti snimili fašistička obilježja na hrvatskim navijačima i dostavili ih u Nyon, kao i da su predmetom opsežne istrage delegati utakmica na kojima je igrala Hrvatska.

I Srebrić odgovoran za kaznu?

Navodno da je jedan od čelnih ljudi Uefe pred odlazak u Beč otkrio kako "ovaj puta neće biti popusta za nikoga pa tako niti za Hrvatsku koja će biti drastično kažnjena". Uefu je, tvrdi se, iziritirala i činjenica da je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić na HRT-u pohvalio domaće navijače, a nije iznio i drugu stranu priče, što je shvaćeno kao nebriga za ugled Saveza kao i nevođenje brige o borbi protiv huliganstva u nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Engleza u Maksimiru pred praznim tribinama?

Prema izvoru iz Uefe hrvatski bi nogomet mogao biti kažnjen izbacivanjem svih klubova iz europskih natjecanja u sljedećoj sezoni, dok bi u "blažoj" varijanti reprezentacija bila primorana odigrati jednu ili više utakmica bez gledatelja. To bi u prijevodu značilo da bi kvalifikacijski okršaji za SP 2010. protiv Kazahstana, ali važnije je i Engleske, na Maksimiru 6. i 10. rujna,  bili odigrani pred praznim tribinama.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara