Uefa i dalje gazi domaćine Eura: Lech za Europa ligu mora preploviti kapacitet novog stadiona

Foto: AFP

ZA PRVI dvoboj 1/16 finala Europa lige protiv  Brage u četvrtak poljski Lech na stadion u Poznanu neće smjeti pustiti više od 21.500 gledatelja iako je kapacitet renoviranog stadiona Miejski 43 tisuće mjesta.

Uefa je poslala u Poznan naredbu kojom izričito zahtijeva od kluba da prepolovi stadionski kapacitet za nadolazeću europsku utakmicu.

Razlog odluci su događaji iz posljednje utakmice poljskog kluba u natjecanju po skupinama, prošlog prosinca protiv Juventusa, kojom je Lech izborio proljeće u Europi.

Problem je nastao pri izlasku sa stadiona, jer su se na izlazima stvarale opasne gužve. Također su se preuskima pokazali prolazi na tribinama, a gledatelji su se žalili i na pogrešno numerirana mjesta.

Zbog organizacijskih propusta Uefa je također kaznila Lech sa 20 tisuća eura te jednom utakmicom pred praznim tribinama uvjetno, uz dvogodišnji rok kušnje.

Da stvar bude gora, riječ je o stadionu koji je spektakularno otvoren prošlog rujna kao ponos nacije i hit dolazećeg Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Uprava Lecha objavila je da će se žaliti na Uefinu odluku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara