UEFA kaznila Eduarda s dvije utakmice suspenzije!

Tekst: D.R.
Foto: AFP

ZBOG simuliranja u šesnaestercu, odnosno obmanjivanja suca, kako stoji u službenom obrazloženju, u 27. minuti susreta Arsenala i Celtica u  play offu za Ligu prvaka, Uefa je kaznila Eduarda da Silvu s dvije utakmice suspenzije u natjecanjima pod Uefinim grbom. Eduarda stoga, ne bismo trebali gledati u utakmicama protiv Standarda u Liegeu 16. rujna te protiv Olympiacosa na Emiratesu 29. rujna.

Radi se o presedanu koji će i u predstojećim danima podignuti dosta prašine, a bi unijeti i velike promjene u nogometnu igru.

"Ovo je prvi put otkad sam u nogometu da jedna odluka suca nije prihvaćena. UEFA je time otvorila mogućnost da se sve sudačke odluke dovode u pitanje. Otvorena su jako opasna vrata!", rekao je trener Arsenala Arsene Wenger nakon što je Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Eduarda.

Igrač ili klub mogu se žaliti na ovakvu odluku tri dana otkako je ista donešena, što će vjerojatno i učiniti, sugerira se u službenom očitovanju Arsenala na odluku Uefe.

"Naš je klub duboko razočaran ovakvom odlukom koju je Uefa, tvrdi se, donijela bazirajući se na logičnom razmišljanju i razlozima. Kada primimo obrazloženje o tim razlozima, odlučit ćemo o našem daljnjem postupanju."

"Duboko smo frustrirani površnošću koju je Uefa iskazala u ovom slučaju. Vjerujemo da je u ovom trenutku imperativ da Uefa jasno i iscrpno objasni standarde prema kojima je odluka donesena kako bi se isti mogli primjenjivati u budućnosti."

Uskoro opširnije s rekacijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara