Uefa mijenja pravila o žutim kartonima i sustavu rangiranja reprezentacija

NA SASTANKU Izvršnog odbora Uefe koji je održan jučer i danas u Moskvi, odlučeno je kako će se žuti kartoni na predstojećem Euru brisati nakon četvrtfinala, a ne nakon prelaska iz grupne faze natjecanja u knock-out fazu kao što je to bio slučaj do sada, što znači da igračima koji dobiju žuti karton u polufinalu ne prijeti neigranje u finaloj utakmici.

"Ja sam podupirao ovaj prijedlog već nekoliko godina i sada ga je Izvršni odbor napokon odobrio. To je jako dobra odluka za navijače i ljubitelje nogometa koji će moći vidjeti najbolje nogometaše europe u finalu - osim u slučaju ako igrač dobije crveni karton u polufinalu", komentirao je odluku Izvršnog odbora Predsjednik Uefe Michel Platini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Uefa je odlučila promijeniti način izračunavanja koeficijenata na temelju kojih se određuje ranglista najboljih europskih reprezentacija. Ubuduće će se koeficijenti izračunavati na temelju rezultata postignutih na europskim i svjetskim prvenstvima, kao i u kvalifikacijama za ta natjecanja, dok se prijateljske utakmice neće bodovati kao što je to slučaj kod rangiranja koje radi Fifa.

R.J.
Foto: AFP
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara