Uefa nakon spekatakularnih uleta navijača na travnjak: Nemamo ograde zbog sigurnosti

UEFA se oglasila povodom najnovijeg incidenta na jučerašnjoj utakmici kada je navijač uletio u teren te pretrčao gotovo cijeli travnjak prije nego li je svladan.

Na jučerašnjoj utakmici Njemačka-Turska jedan je navijač za vrijeme "dosade na terenu" uletio na travnjak, a Uefa se danas zbog tog, a i drugih incidenata na ovom Euru oglasila rekavši kako se ovo sve događa jer ne postoje zaštitne ograde uz nogometne travnjake.

"Jučerašnja situacija je relativno brzo riješena. Vjerujemo da su tribine bez ograda sigurnije, jer u slučaju nekontrolirane panike, navijači se mogu spustiti na teren. Ipak, onda moramo riskirati da nam se događaju ovakve stvari. Trebalo bi u budućnosti angažirati još više zaštitara kako bi spriječili navijače da izlaze na teren", rekao je Uefin glasnogovornik William Gaillard.

Ambiciozni navijač uletio je u teren u vrijeme dok se na terenu nije događalo ništa spektakularno, pretrčao punih 80 metara prije nego li su ga zaštitari uhvatili i svladali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovogodišnjem Euru nije bilo previše incidenata. Na utakmici Hrvatska-Turska jedan je navijač s reklamom na majici pokušao ući u teren, no zaštitari su ga uspjeli spriječiti prije nego je izašao na travnjak.

Možda i najspektakularniji "izlet" na travnjak bio je onaj hrvatskog navijača na prvoj utakmici hrvatske reprezentacije protiv Austrije, kada je utrčao na teren stadiona Ernst Happel jer se okladio s prijateljima da ako to uspije, da će mu oni kupiti  "100 gajbi pive". Čak je uspio poručiti  i Niki Kranjčaru "Split te voli" prije nego što ga je zaštitatska služba maknula s terena. 

M.Š.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara