Uefa potvrdila: BiH gubi od Rumunjske za zelenim stolom ako ne sredi kaos u Savezu?!

Foto: Dado Ruvić / Cropix

IZVRŠNI odbor Uefe na današnjem je sastanku u Parizu raspravljao o ultimatumu postavljenom Nogometnom savezu BiH, za promjenom sustava upravljanja.

Savez u BiH funkcionira na način da se u tročlanom predsjedništvu svakih 18 mjeseci izmjenjuju hrvatski, srpski i muslimanski predstavnik, što se Uefi nimalo ne sviđa, a zbog čega je dana pala odluka:

"Ukoliko se ne promijeni način upravljanja Savezom, bit će suspendiran od 1. travnja 2011.", službena je objava Uefe, koju prenosi Adevarul.ro, portal iz Rumunjske, protiv koje BiH 26. ožujka igra utakmicu za produženje nade u plasman na Euro u 2012.

Čelnici Saveza odluku će donijeti tri dana nakon utakmice s Rumunjima. Generalni tajnik njihova Saveza, svjestan da je scenarij rumunjske pobjede 0:3 za zelenim stolom vrlo moguć, tek je kratko rekao: "Mi se ne možemo oslanjati na to", rekao je Ionut Lupescu.

Ukoliko se suspenzija doista i dogodi, reprezentacija BiH neće moći igrati međunarodne utakmice, a klubovima će biti zabranjen nastup u europskim kupovima: "Tolerirali smo ovakvo stanje dovoljno dugo, ali sada je vrijeme za promjene", dodao je glasnogovornik Uefe.

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH je ranije ovaj mjesec većinom glasova odbio provesti promjene i uskladiti statut s onima Uefe i Fife.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara