Uhićeni policajac tvrdi: Knezović mi je uzeo pištolj i pucao na Puljića!

Uhićeni policajac tvrdi: Knezović mi je uzeo pištolj i pucao na Puljića!

Tekst: H.A. / J.C.
Foto: V.M. Tauber/Cropix

POLICAJAC Dragan V.  iz Ljubuškog uhićen je jer je osumnjičen za ubojstvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića 4. listopada u Širokom Brijegu, javlja Fena, a prenosi Bljesak.info.

Predsjednica Županijskog suda u Širokom Brijegu Dragica Šimić potvrdila je da je osumnjičenom određen tridesetodnevni pritvor. Tužiteljica Vesna Ćavar rekla je kako su iz policije u Tužiteljstvo došle i kaznene prijave protiv četiri osobe iz Sarajeva koje su navodno sudjelovale u neredima 4. listopada u Širokom Brijegu. Federalna policija je do sada saslušala 50-ak osoba te je županijskom Tužiteljstvu u Širokom Brijegu podnijela 11 kaznenih prijava, a može ih se još očekivati. Ministar MUP-a ZHK Ivica Gašpar u programu Radio Ljubuškog kazao je kako se još uvijek ne zna je li u pitanju ubojstvo ili nesretan slučaj, a Knezović, koji je i dalje u bijegu, i dalje sve vodi kao osumnjičeni za Puljićevo ubojstvo.

Neslužbeno se doznaje kako je uhićen Dragan Vukojević koji se branio kako nije pucao tijekom nereda u Širokom Brijegu, no to je demantirala činjenica da su se na njegovim rukama pronašli tragovi baruta. On je, pak, tvrdio kako barut na njegovim rukama potječe od zapaljenih baklji s kojima je toga dana stalno bio u doticaju. Upravo njegovo svjedočenje je razlog zbog kojeg se Knezović vodi kao osumnjičeni. Policajac je u svom iskazu, kako se neslužbeno doznaje, kazao da mu je Knezović istrgnuo oružje iz ruke i kasnije mu ga vratio nakon što je pucao prema Hordama zla.

Horde zla: Policija je pucala na nas

Daljnja istraga trebala bi utvrditi je li Knezović uopće oteo pištolj policajcu Vukojeviću i ako jeste je li on pucao iz njega. Pincom.info javlja kako su iz policijskog pištolja ispaljena dva hica od kojih je jedan usmrtio Puljića zbog čega će trebati utvrditi je li Vukojević ispalio oba hica ili samo jedan, odnosno je li hitac kojeg je on ispalio usmrtio Puljića.

Mediji u BiH javljaju i kako su pripadnici Hordi zla posvjedočili da je policija protiv njih koristila vatreno oružje, a to navodno potvrđuju i videozapisi kojima raspolažu istražni organi. Poskok.info također prenosi kako je Puljić stradao od metka ispaljenog iz pištolja koji koristi devetmilimetarsko streljivo, što odgovara Glocku koji je službeno oružje BiH policije.

Glavni osumnjičeni je bio Oliver Knezović

Podsjetimo, 4. listopada u neredima iza sjeverne tribine stadiona Pecara u Širokom Brijegu ubijen je pripadnik sarajevske navijačke skupine "Horde zla" koje su sa tri autobusa doputovale do hercegovačkog gradića. Nakon tog ubojstva u javnosti su se pojavile mnoge verzije o tome tko je ubio navijača Sarajeva. Mnogi su za ubojstvo optuživali bivšeg pripadnika Kažnjeničke bojne, Olivera Knezovića, koji je nakon uhićenja pobjegao iz zatvora.

Pretpostavljalo se da je Knezović pobjegao u Hrvatsku koja ga, ukoliko posjeduje našu putovnicu, ne bi smjela izručiti pa mu se ne bi sudilo za ubojstvo navijača Sarajeva. On se bio sam predao te je priznao kako je pucao u navijača Sarajeva. Glasnogovornik MUP-a Zapadnohercegovačke županije Damir Čutura izjavio je tada kako je navijač Sarajeva ubijen iz otetog policijskog pištolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knezović imao automatsku pušku

Nakon Knezovićevog bijega iz Kantonalnog suda u Širokom Brijegu zbog tog propusta je uhićeno osam policajaca sudske policije. Neki od očevidaca rekli su kako je tog kobnog 4. listopada imao automatsku pušku te je bio prilično udaljen od mjesta gdje je bio Puljić. Budući da je već potvrđeno kako je Puljić ubijen iz pištolja, ovakvi su iskazi Knezoviću davali alibi za ubojstvo.

> Video - Tragedija u Širokom Brijegu: Ubijen 24-godišnji navijač Sarajeva

> Video - Svjedok demantira policiju: Vidio sam kako je policajac ubio Vedrana Puljića

> Fotografija i obdukcija demantiraju MUP: Policija potegla oružje na Vedrana Puljića

> MUP: Oliver Knezović, koji je uhićen zbog Puljićevog ubojstva, nije policajac!

> Puljić poginuo od metka u uho, drugi navijač Sarajeva pogođen u pluća, Širokobriježanin u nogu

> Sudski policajci pušteni na slobodu, ubijeni navijač Puljić policiji poznat po kaznenim djelima

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara