Ukleto kolo: Ubojstvo navijača Parme probudilo duh Gabrielea Sandrija

UTAKMICA 30. kola Serie A između Juventusa i Parme otkazana je nakon što je Parmin navijač tragično preminuo na putu prema stadionu.

Prema neslužbenim informacijama do novog potresnog incidenta došlo je na benzinskoj pumpi Crocetta North, na autoputu Piacenza-Torino. Navijači Parme i Juventusa susreli su se, a trojica navijača Parme istrčala su pred autobus Juventusa. Vozač se, prenose očevici, najvjerojatnije preplašio te je udario jednog navijača koji je na mjestu nesreće preminuo.

Tragična je i koincidencija s ubojstvom navijača Lazija Gabrielea Sandrija, koje je Italiju potreslo lani kada su na rasporedu bile iste utakmice, samo s obrnutim domaćinstvima. Iako detalji novog slučaja u talijanskom nogometu  za sada još uvijek nisu potvrđeni, mediji nagađaju i o drugačijim scenarijima, pa Italijom vlada panika. Utakmica Parme i Juvenutsa odgođena je.

Sve ostale utakmice Serie A odigrale su se prema rasporedu, a tragični je događaj na nogometnim stadionima diljem zemlje obilježen minutom šutnje.

"Prije smrti došlo je do sukoba navijača"

Policija je potvrdila da je uoči pogibije 28-godišnjeg navijača Parme došlo do sukoba između navijača Parme i Juventusa, javlja Reuters.

Alessandria Ovest, glasnogovornica "talijanske Cobre 11", izjavila je da su se navijači častili uobičajenim frazama.

"Vođa Juventusovih navijača odlučio se povući, ali vozač autobusa nije vidio navijača ispred sebe i udario ga je prednjim dijelom vozila." - izjavila je Ovest.

Neki talijanski mediji pišu da je na jednom od odmorišta na auto-cesti nedaleko od Torina navijača Parme  Mattea Bagnaresija pregazio je autobus u kojem su bili navijači Juventusa. No, prema neslužbenim informacijama, autobus je bio prazan. Autobus je u velikoj brzini napuštao odmorište jer se u tom momentu, na istom mjestu, pojavila velika skupina navijača Parme.

Kako bi izbjegli moguće sukobe navijači Juventusa su pobjegli, no na svom putu je autobus pregazio navijača Parme.

Svi reporteri napominju kako je ubojstvo preslika onog koje se dogodilo u prosincu prošle godine kada su se sukobili navijači Juventusa i Lazija. Tada je cijelu situaciju pokušala smiriti policija, ali je jedan od metaka pogodio Gabrielea Sandrija, navijača Lazija i usmrtio ga.

Iz uprava klubova odlučili su odgoditi utakmicu zbog mjera predostrožnosti i sprječavanja mogućih sukoba na stadionu.

Policija će, kako javlja talijanski tisak, detalje o tragičnoj nesreći objaviti kasnije danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juve žali zbog tragičnog događaja

Na službenom webu Juventusa objavljeno je priopćenje u kojem stoji:

"Juventus i Parma, uz odobrenje odgovornih, odlučili smo odgoditi utakmicu kao znak žaljenja zbog incidenta u kojem je stradao navijač Parme, a koji je krenuo prema našem stadionu u Torinu."

"Obzirom na okolnosti tragedije, klubovi su odlučili da nije u redu slati svoje igrače na teren."

Talijanska agencija ANSA prenijela je izjavu talijanskog nogometnog saveza, u kojoj stoji da se utakmica odgađa u dogovoru Juventusa, Parme i prvoligaškog udruženja, a kao znak željenja zbog tragične pogibije navijača prije utakmice.

Predsjednik Juventusa: Nije bilo nereda!

O nesreći su se oglasili i vodeći ljudi Parme i Juventusa.

"Normalno da smo zbog ovog tragičnog događaja odgodili utakmicu, te ovim putem upućujemo iskrene sućuti njegovoj obitelji", rekao je na predsjednik Juventusa Giovanni Cobolli Gigli.

"Odmah smo se složili sa takvom odlukom i zahvaljujemo Juventusu na suradnji u ovom teškom trenutku", dodao je patron Parme Tommaso Ghirardi.

"Trenutno nema smisla govoriti kako je došlo do nesreće. Nažalost izgubljen je jedan mladi život, ali sa sigurnošću možemo reći da nije bilo nikakvih nereda", zaključio je Ghirardi.

M.P.,D:R.
Foto: Corriere della serra, Gazzetta dello sport, La Stampa, Reuters

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara