Umišljeni Nihat: Nisam heroj, samo osoba s velikom odgovornošću

TURSKI kapetan Nihat Kahveci u turskim je medijima, ali i onima diljem Europe proglašen herojem nakon velikog preokreta i pobjedi nad Česima.

U intervjuu za španjolski As Nihat je rekao kako je pobjeda nad Češkom nevjerojatan podvig, a da su njegovi golovi protiv Češke vrhunac njegove karijere. Nadamo se da će tako i ostati. Barem što se tiče Hrvatske.

"Prvi gol na utakmici je bio ključan, nakon njega Čechu je pala koncentracija. Vratiti se nakon 0:2 u igru, a još na kraju i pobijediti, nešto je što se ne viđa u utakmicama Europskog prvenstva. Dva gola koja sam zabio najvažnija su u mojoj karijeri", rekao je Nihat koji se, pri drugom golu protiv Čeha, našao na pravom mjestu nakon što je, inače jednom od najboljih vratara svijeta, nes(p)retno ispala lopta iz ruke.

"Nakon utakmice otišao sam do Čecha, želio sam ga utješiti, ali ne i zahvaliti mu se za njegov veliki poklon", rekao je Nihat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turski kapetan odbacuje napise u medijima da je heroj te kaže za sebe da je samo osoba koja osjeća veliku odgovornost. Dodaje kako u turskoj momčadi vlada veliki sklad između mladih i iskusnih igrača te vjeruje da mogu otići do finala.

"Izbornik Terim je duh momčadi, ima sve naše poštovanje. Mi se sada ne smijemo prepustiti osjećajima, ne smijemo misliti da smo najbolji i moćni. Još moramo puno raditi da unaprijedimo našu igru", rekao je Nihat dodajući kako znaju da moraju igrati dobro za ponos njihovog naroda.

H.A.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara