Umro službeni fotograf hrvatske skijaške reprezentacije Renco Kosinožić

Umro službeni fotograf hrvatske skijaške reprezentacije Renco Kosinožić

Tekst: J.C.
Foto: Srđan Vrančić / JL

POZNATI fotograf iz Poreča Renco Kosinožić danas je iznenada preminuo od srčanog udara u 57. godini života. Dogodilo se to na austrijskom skijalištu Hintertuxu gdje je Kosinožić, inače službeni fotograf hrvatske skijaške reprezentacije, boravio s našim skijašima.

Okolnosti u kojima je Kosinožića izdalo srce nisu još sasvim jasne, ali hrvatski skijaši Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim bez uspjeha su ga pokušavali reanimirati, a pomoći mu nisu uspjeli ni liječnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosinožićevo ime poznavateljima fotografije nije nepoznato s obzirom da je osvojio više nagrada na domaćim i međunarodnim natječajima. Kosinožić je rođen 2. svibnja 1952. godine u Novoj Vasi, a u Poreču je završio osnovnu i srednju školu. Isprva je radio kao mehaničar, ali nedugo zatim se preselio u Zagreb gdje je upisao tehničku školu. U Poreč se vratio 1970. godine, te je najprije radio kao recepcioner, a 1972. počeo se baviti kompjuterskim programiranjem.

Fotografiji se posvetio relativno kasno. Iako je prvi fotoaparat dobio već sa 16 godina, tek je 1980. godine postao profesionalni fotograf, a tri godine kasnije postao je i član Udruženja likovnih umjetnika primijenjene umjetnosti Hrvatske. Tijekom života održao je oko trideset samostalnih i desetak skupnih izložbi, a posljednji su put njegove fotografije izložene 2007. godine. Radilo se o fotografijama koje su nastale tijekom dvogodišnjeg putovanja motociklom po Južnoj Americi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara