Univerzijada: Kuzmanić bez odličja, Fantela i Marenić zlatni u klasi 470

HRVATSKI jedriličar u klasi "laser standard" Tonko Kuzmanić iz splitskog Mornara zauzeo je četvrto mjesto na 23. Univerzijadi u turskom Izmiru.

Kuzmanić je nakon 12 odjedrenih plovova skupio 44 negativna boda, sedam više od brončanog Francuza Cechosza, dok je zlato pripalo Amerikancu Campbellu, a srebro Turčinu Muslubasu. Kuzmanić je medalju izgubio u zadnja dva dana, kada mu je u četiri regate najbolji rezultat bio sedmo mjesto.

Hrvatska posada u klasi 470 Šime Fantela/Igor Marenić već je u petak osvojila zlatno odličje, pa naši jedriličari nisu ni jedrili u zadnja dva plova u subotu čuvajući se za nadolazeće Svjetsko prvenstvo.

U ženskom "laser radialu" Puljanka Gea Barbić završila je kao deveta.

Ranije je prvo zlato u Izmiru za Hrvatsku osvojio gimnastičar Robert Seligman u finalu na konju s hvataljkama.

Ivan Pucelj je u skoku udalj bio četvrti, Josip Šoprek na 200 metara šesti, Vera Begić u bacanju diska deseta, a Ljiljana Ćulibrk na 5.000 metara deveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U streličarstvu, koje se po drugi put održava na Univerzijadi, Ivana Budan je u disciplini složeni luk osvojila četvrto mjesto, a mačevalac Bojan Jovanović zauzeo je deveto mjesto u disciplini floret.

Fantela i Marenić zlatni u klasi 470

Jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su zlatnu medalju u disciplini 470, dok je Tonko Kuzmanić dva plova prije kraja na četvrtom mjestu. Naši zlatni jedriličari neće jedriti u zadnja dva plova u subotu jer imaju nedostižnu prednost, te čuvaju energiju za nadolazeće Svjetsko prvenstvo.

Ranije je prvo zlato u Izmiru za Hrvatsku osvojio gimnastičar Robert Seligman u finalu na konju s hvataljkama.

Malobrojna hrvatska reprezentacija u odnosu na ostale zemlje sudionice na Univerzijadi ostvarila je hvalevrijedne uspjehe u atletici:

Ivan Pucelj je u skoku udalj bio četvrti, Josip Šoprek na 200 metara šesti, Vera Begić u bacanju diska 10., a Ljiljana Ćulibrk na 5.000 metara deveta.

U streličarstvu, koje se po drugi put održava na Univerzijadi, Ivana Budin nam je pripremila ugodno iznenađenje u disciplini složeni luk i osvojila četvrto mjesto.

Mačevala Bojan Jovanović zauzeo je deveto mjesto u disciplini floret.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara