Upoznajte Prapawadee Jaroenrattanatarakoon, olimpijsku pobjednicu s najdužim imenoom

Upoznajte Prapawadee Jaroenrattanatarakoon, olimpijsku pobjednicu s najdužim imenoom

TAJLANDSKA dizačica utega Prapawadee Jaroenrattanatarakoon olimpijska je pobjednica s vjerojatno najdužim imenom. Zlato je osvojila u dizanju utega do 53 kilograma težine.

Dizačica koja ima 24-godine nedavno je promijenila ime jer joj je proročica savjetovala da to učini. Jaroenrattanatarakoon se prije zvala Chanpim Kantatian.

"Proročica mi je rekla da ću osvojiti zlato na Igrama ako promijenim ime. Toliko sam željela biti prva da sam to i učinila", rekla je sportašica.

Promjena imena joj je pomogla ali ne sasvim, naime nije uspjela oboriti rekord i podignuti 130 kg. Na Igrama nastupa irački dizač utega Fakhri Satvatnazhad Tehrani i bilo bi zanimljivo kad bi se njih dvoje zaljubili i oženili. U tom slučaju bi se dizačica zvala Prapawadee Jaroenrattanatarakoon-Satvatnazhad Tehrani. To zapravo i nije toliko nemoguće jer se primjerice Katerina Kurkova, koja je jučer uzela zlato u streljaštvu u kojem je Snježana Pejčić bila brončana, udala za američkog strijelca Matta Emmonsa. Susreli su se na Igrama u Ateni i zaljubili.

Jaroenrattanatarakoon je sakupila ukupno 221 bod, te slavila ispred Yoon Jin-Hee iz Južne Koreje i Bjeloruskinje Nastassije Novikave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OI, dizanje utega, 53 kg, žene:

1.Prapawadee Jaroenrattanatarakoon (Tajland) 221

2.Yoon Jin-Hee (Južna Koreja) 213

3.Nastassia Novikave (Bjelorusija) 213...

Totalsport/M.Pa.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara