Utakmica s Ukrajincima će se moći gledati u Srbiji, BiH i Sloveniji, ali ne u Hrvatskoj

Utakmica s Ukrajincima će se moći gledati u Srbiji, BiH i Sloveniji, ali ne u Hrvatskoj

KAKO trenutno stoje stvari, u Hrvatskoj nećemo moći gledati utakmicu s Ukrajinom, ali će se zato u Srbiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini moći pratiti taj kvalifikacijski susret.

>Utakmica s Ukrajincima će se moći gledati u Srbiji, BiH i Sloveniji, ali ne u Hrvatskoj

Naime, tv-postaja Sportklub će prenositi utakmicu između Ukrajine i Hrvatske, ali će se moći gledati samo u Srbiji, Sloveniji i Bosni, dok hrvatski Sportklub na to nema pravo.

No zato će naš Sportklub u srijedu prenositi utakmicu Austrije i Srbije na koju pak srpski Sportklub nema pravo prijenosa.

Budući da je RTL odustao od prijenosa, jedina nada nam je HTV koji je još uvijek u pregovorima. U "akciju prijenos" uključio se i Hrvatski nogometni savez, koji je također zabrinut jer gledatelji u Hrvatskoj neće moći gledati ključnu utakmicu reprezentacije. Predsjednik Saveza Vlatko Marković tvrdi da čini sve što je u njegovoj moći kako bi prijenosa ipak bilo, a želio je čak i kontaktirati Seppa Blattera i zatražiti njegovu intervenciju, no na kraju je odlučio da ipak ne želi opterećivati predsjednika Fife našim problemima.

Dva dana prije, HRT još nema prava za prijenos utakmice iz Harkova!

Iako je ostalo tek nešto više od 48 sati do utakmice, Hrvatska televizija još nije otkupila prava za prijenos kvalifikacijske utakmica Ukrajina - Hrvatska.

HRT je navodno napravio sve što je u njihovoj moći. Naime, Ukrajinski nogometni savez prodao je TV prava za tu utakmicu agenciji iz Beča TCF, koja se sada nalazi u trokutu s HTV-om i Agencijom Sport Five. Dogovor je moguć, ali za sada nitko iz bečke agencije ne odgovara na upite iz Prisavlja.

Kako je sve manje vremena, HRT će se preko Hrvatskog nogometnog saveza obratiti za pomoć Uefi i Fifi, a u međuvremenu će poslati reportere u Harkov koji će biti na standbyu sve do pet minuta prije početka utakmice. Standardna HRT-ova komentatorska ekipa, u slučaju da prijenosa ipak bude, bit će lišena usluga Igora Štimca koji nije uspio uskladiti svoje obaveze da bi na vrijeme dobio vizu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo što kažu na Prisavlju....

"Mi činimo sve što je moguće. HRT nije vlasnik prava za prijenos utakmica, ona je na tržištu i u ovom času se ne zna rasplet situacije. Mi se ipak nadamo da će na koncu sve biti u redu", rekao je Janoš Roemer, glasnogovornik HRT-a.

Do sada je RTL imao prava za gostujuće utakmice hrvatske reprezentacije. Što se dogodilo?

"Otkupljivanje prava za prijenos pojedinih utakmica naravno ovisi o tržištu, odnosno u kojem se paketu kupuju, a očito da ova utakmica nije uključena u paket. Ovo ipak ne znači da će u budućnosti HRT prenositi gostujuće utakmice hrvatske reprezentacije", istaknuo je glasnogovornik HRT-a.

Lovreček: RTL će u budućnosti prenositi kvalifikacijske utakmice

Glavni urednik informativnog programa RTL televizije Ivan Lovreček za Index je prokomentirao razloge zbog kojih njegova postaja nije otkupila prava za utakmicu u Harkovu.

"RTL planira i u budućnosti prenositi gostujuće utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, no s utakmicom u Ukrajini bilo je nekih problema. Radi se o problemima s otkupom prava za prijenos, a u ovom trenutku mi ne želimo dublje ulaziti u tu problematiku."

Ako sve opcije propadnu, uvijek ostaje prijenos na internetu...

M.M./M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara