Utakmicu osigurava tisuću pripadnika sarajevske policije i zaštitara

Utakmicu osigurava tisuću pripadnika sarajevske policije i zaštitara

POJAČANE mjere sigurnosti poduzela je sarajevska policija pred susret BiH i Hrvatske koji je prijateljski, ali se po brojnom osiguranju vidi da se između navijača ne očekuje baš prijateljsko ozračje.

Prema informacijama koje smo dobili iz policije sarajevskog kantona, stanje u gradu je mirno i zasad nema nikakvih remećenja reda i mira vezanih za utakmicu.

Kao što je u navijačkim krugovima poznato, puno su izgledniji sukobi hrvatskih navijača koji dolaze iz Hercegovine sa navijačima bosanske reprezentacije (BiH Fanaticosi) i navijačima Sarajeva (Horde Zla), nego što se očekuju sukobi između pripadnika navijačkih skupina koje dolaze iz Hrvatske sa pristalicama domaćih.

Navijači Željezničara (Manijaci) su u korektnim odnosima sa Bad Blue Boysima, kojih dolazi 200-ak, što je bilo vidljivo na prijateljskoj utakmici Želje i Dinama prije dvije godine na Grbavici, kada su se pripadnici ovih skupina prije utakmice družili na sarajevskim ulicama, ali su tijekom i poslije susreta izbili sukobi između Dinamovih navijača iz Hercegovine i navijača Sarajeva.

Fanaticosi i Horde navijače iz Hercegovine, kojih je iz "Zapadnog" Mostara krenulo 300-ak, dočekuju sa ništa manje žara nego što se pripremaju za gostovanja srpskih navijača, a poznat je slučaj kada su tijekom SP-a hrvatski navijači koji su gledali prijenos utakmice Hrvatska -Brazil u jednom kafiću na Grbavici dobili gadne batine.

Osim BBB-a i Hercegovaca, prema Sarajevu je krenuo i jedan autobus pripadnika Torcide

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači BiH će se okupiti u pješačkoj zoni na Ferhadiji.

"Pratimo i nadziremo sve navijače koji prolaze teritorijem Bosne i Hercegovine"

"Mjere osiguranja su pojačane, bez obzira što se radi o prijateljskom susretu, jer smo tako odlučili shodno procjeni organizatora. Na osiguranju utakmice je angažirano više od 400 zaštitara i oko 500 policajaca, koji su na punktovima u gradu, a posebno će pojačan nadzor biti na južnoj tribini, rezerviranoj za hrvatske navijače", izjavio je za Index Adil Mulić, komandir policijske stanice Centar, na području čije odgovornosti se odigrava utakmica.

Potvrdio je da sarajevska policija očekuje oko 500 hrvatskih navijača: "Znamo za sve organizirane skupine koje su krenule prema Sarajevu i za sve njih imamo organizirano praćenje i prihvat, od teritorija Republike Srpske, pa do granica kantona Federacije koji graniče sa kantonom Sarajevo.", odgovorio je na pitanje o tome smatra li se posebno rizičnim konvoj koji je iz Mostara, preko Neretve krenuo put Sarajeva.

Zanimljivo je da Mulić, usprkos svemu navedenom, ovaj susret ne smatra utakmicom visokog rizika: "Sve radimo po pravilima za organizaciju međunarodnih utakmica tako da u ovom slučaju nema nikakvih odstupanja".

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara