Utjeha za Peking: Blanka i Jelimo ostale u utrci za jack pot

Utjeha za Peking: Blanka i Jelimo ostale u utrci za jack pot

Splićanka se vratila - pobjedom! Nije bilo lako, u Zuerichu uostalom nikada nije, ali naša Blanka Vlašić pobijedila je i na petom mitingu Zlatne lige. Preskočila je 201 cm, uz dosta mučenja već na 198 cm. No, svejedno je bila bolj od drugih.

Nakon Berlina, Osla, Rima i Pariza, Vlašić je uz mnogo problema bila najbolja i na Weltklasseu što znači kako je prije posljednjeg u nizu, mitinga u Bruxellesu, ostala u igri za jack-pot od milijun američkih dolara. Sve pobjede iza sebe još ima 19-godišnja Kenijka Pamela Jelimo na 800 metara.

"Odlično sam se osjećala fizički, tek sam pred kraj mitinga osjetila akumulirani umor. Uz sve, organizatori su mijenjali tartan i na većim visinama se nisam previše sigurno osjećala. Tražila sam pravu tehniku, ako bih jače ugazila zbog mekane podloge morala bih se jače rastezati i teže završavati skokove.", rekla je Blanka nakon natjecanja, koje je zaključila neuspjelim lovom na 205 cm, rekord Weltklassea.

Vlašić je tijekom natjecanja u Zürichu bila u velikim problemima na 1.98, visini koju je rušila dva puta. Tu visinu su u drugom pokušaju apsolvirale Ruskinaj Čičerova i Amerikanka Howard, no Blanka je tu visinu iza sebe ostavila u trećem pokušaju.

Nakon toga i Čičerova i Howard nisu mogle preko 2.01 što je Vlašić preskočila u drugom pokušaju i time došla do novog uspjeha. Visina od 2.05, što je rekord mitinga, je nakon toga za Blanku ostala previsoka.

"Malo sam se prepala treći put na 198 cm, ali i to je dio sporta. Samo je pobjeda bila bitna na ovom natjecanju, Peking je na većini ostavio traga. Tjelesno sam bila spremna, a psihičko stanje doznala sam tek po dolasku na stadion. Posljedice su zanemarive.", reći će Blanka.

Belgijanka Tia Hellebaut, olimpijska prvakinja iz Pekinga, tek je iz trećeg pokušaja preskočila 1.90, a potom je rušila sva tri puta letvicu na 1.95

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pamela Jelimo, kenijska tinejdžerica, na najboljem je putu da obori najstariji ženski svjetski rekord. U Zuerichu je stigla na 73 stotinke od Kratochvilinih 1:53:28 u utrci na 800 metara. Jelimo je istrčala treće vrijeme svih vremena.

Kenijka je zajedno s Blakom ostala u utrci za milijunski jack pot, stvari će se riješiti u Bruxellesu već za tjedan dana. Za sada obje imaju pola milijuna u džepu...

Zlatna liga Zuerich, vis, atletičarke:

1. Blanka Vlašić (Hrv) 2.01

2. Ana Čičerova (Rus) 1.98

3. Chaunte Howard (SAD) 1.98

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara