Van Persie izborniku: Mijenjajte Sneijdera, a ne mene!

Tekst: M.P.
Foto: AFP

IAKO su prošli Slovačku i plasirali se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, u nizozemskom kampu ne vladaju "sreća i veselje". Umjesto rekapitulacijom jučerašnjeg ogleda i proučavanjem Brazila, izbornik Bert Van Marwijk se bavi nekim drugim stvarima - malo manje ugodnim.

Cijeli je svijet svjedočio incidentu koji je nastupio kada je Van Marwijk odlučio zamijeniti Robina Van Persieja. Proradio je ego Arsenalovom napadaču koji je izlazeći s terena dignuo prst u zrak i poručio svom šefu:

"Promijenite Sneijdera, a ne mene. Ja moram živjeti od njegovih lopti, a ne obrnuto. Zašto sam onda ja ključ problema?"

"Ne može se tako ponašati"

Naravno, novinari su tražili objašnjenje nakon utakmice. Tko vodi momčad, izbornik ili igrač? Van Marwijk je bio odrješit...

"Nije Robin šef u momčadi, ali ima pravo dati svoje mišljenje. Razočaran je bio i zbog toga ga razumijem, no smatram da se ne može ipak tako ponašati prema igračima", objasnio je Marwijk, a kasnije, kada su se strasti malo smirile, još je dodao:

"Nikada neće prihvatiti nešto što bi moglo utjecati na sljedeću utakmicu. Razgovarao sam s Robinom i on je imao primjedbu u kojoj je spominjao Wesleyja. Razgovarao sam i s Wesleyjem, a kasnije sam okupio momčad. Raspravili smo sve i podvukao sam crtu. Ne smeta mi ako se nešto dogodi, to može ojačati momčadi, ali ne volim da stvari ostanu visiti. Sada je gotovo. Za sve."

A što o svemu misli Sneijder? Izostala je burna redakcija...

"Robin nije mislio ništa loše. Svatko ima pravo na svoje mišljenje i ništa mu ne zamjeram", zaključio je nogometaš i zagasio vatru. Privremeno ili stalno?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara