Veić zbog ozljede predao indisponiranom Karlu

Veić zbog ozljede predao indisponiranom Karlu

Tekst: D.R.
Foto: Cropix, Neja Markičević

ANTONIO VEIĆ na Indoorsu neće imati priliku ponoviti ili poboljšati rezultat svoje karijere. Prošlogodišnji četvrtfinalist zbog ozljede zgloba morao je predati meč 1. kola Ivi Karloviću pri vodstvu 5:4 u prvom setu.

Mladi Lošinjanin koji svoju priliku za ulazak u Top 100 još uvijek hvata preko Challengera, na početku je meča s Karlom pokazao da se u Zagrebu dobro osjeća. Samopouzdanje mu je dodatno poraslo zahvaljujući neraspoloženom Karloviću, koji na zagrebačkoj podlozi opet izgleda nedorečeno.

Vejić je uzeo break već u prvom gemu, zatim i poveo s 2:0. Kod vodstva 3:1 prilikom pokušaja da izađe na skraćenu loptu iskrenuo je gležanj. Blokade su djelovale svega nekoliko gemova i, unatoč ogromnoj želji da nastavi, Vejić nije mogao.

Karlović je s druge strane imao puno više sreće. Osim što nije djelovao dobro na terenu, nije se ni previše umorio uoči 2. kola. Tamo ga čeka francuski tenisač Alexandre Sidorenko, trenutno 145. s ATP ljestvice. Sidorenko se još nije okušao na podlozi zagrebačkog ATP-a.

Veić: Šteta, Karlović se uplašio

"Nije ništa ozbiljno, ali me boli. Par dana će biti odmora, a sljedeći tjedan ću početi trenirati. Šteta", rekao je nakon meča razočarani Veić, objasnivši što se zapravo dogodilo:

"Doskočio sam poslje reterna i noga je zaplesala. Bolilo me, nisam mogao mijenjati pravac. Na Challengeru sam ozlijedio ruku, a ovdje nogu, ukleti Zagreb."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi je tenisač dao ocjenu prvih par gemova.

"Karlo je bio uplašen, a ja sam se dobro osjećao. Vidio sam da mogu igrati na njegov servis. Drugi set sam mogao dobiti sigurno. I zato još jednom ponavljam, šteta."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara