Veliki obrat na Stamford Bridgeu: Više nećemo ovisiti o novcu Romana Abramoviča

Veliki obrat na Stamford Bridgeu: Više nećemo ovisiti o novcu Romana Abramoviča

IZVRŠNI direktor Chelsea Peter Kenyon smatra kako klub sa Stamford Bridgea uskoro više neće ovisiti o novcu ruskog milijardera Romana Abramoviča.

Recesija koje je pogodila cijeli svijet dovela je do toga da Abramovič više ne može trošiti kao sumanut, što su u Chelseaju shvatili vrlo ozbiljno. Upravo stoga izmišljen je cijeli novi sustav financiranja koji bi u sljedećih nekoliko godina trebao donijeti pozitivne rezultate.

"Nadamo se da će već sljedeće godine ili najkasnije za dvije godine naš klub postati samoisplativ i da Abramovič više neće morati ulagati goleme novčane iznose kako bi bili konkurentni", rekao je Peter Kenyon.

Veliki boj tamošnjih nogometnih kroničara sa skepsom je dočekalo ova predviđanja, ističući kako je Abramovič do sada uložio nevjerojatnih 570 milijuna funti svoga novca kako bi klub sa Stamford Bridgea ugurao u sam vrh svjetskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Kenyon tvrdi kako je stvoren plan kojim bi se Chelsea još kvalitetnije promovirao na svjetskog razini zbog čega bi postao svjetski superbrand, koji bi na koncu godišnje donosio 200 milijuna funti profita.

Dodajmo kako je Kenyon pozdravi kupnju Manchester Cityja od strane šeika iz UEA.

"Drago mi je što nas više neće etiketirati najbogatijim klubom na svijetu, sada ta titula pripada Cityju. Ovo je početak jednog novog Chelsea, kluba koji neće konstantno ovisiti o dubokim džepovima ruskog dobrotvora Romana Abramoviča.

V.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara