Veliko slavlje u Hrvatskoj, doček na Trgu u 14h

Zlatna medalja hrvatskih rukometaša na svjetskom prvenstvu u Portugalu proslavljena je bučno i radosno u cijeloj Hrvatskoj.

Rukometašima je odmah nakon završetka susreta brzojav čestitku poslao i predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, a građani Hrvatske su u stanovima, kafićima i restoranima uz televizijske ekrane pratili dvoboj s Nijemcima s puno emocija.

Kada su danski suci Boye i Jensen, koji nam po ocjenama mnogih nisu bili previše skloni, odsvirali kraj, zlatno odličje proslavljeno je pucnjavom petardi i vaternog oružja. Iz svih djelova Zagreba kolone automobila slijevale su se prema glavnom zagrebačkom trgu,a brojni navijači su sirenama, zastavama i ostalim navijačkim rekvizitima iskazivali svoje slavlje i radost zbog prvog rukometnog naslova svjetskih prvaka.

Slično slavlje bilo je i drugim hrvatskim, gradovima, Splitu, Rijeci, Osijeku, a posebno u rukometnom gradu Metkoviću.

Sutra, 3. siječnja, se ´zlatnim´ rukometašima, koji su poslije Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine ponovo razveselili srca svih Hrvata, priprema veliki doček u zrakoplovnoj luci Pleso. Slijetanje zrakoplova s našim rukometašima očekuje se oko 13,30 minuta, a nakon toga uslijedit će repriza proslave s dočeka Janice Kostelić na Trgu Bana Jelačića, gdje se očekuje nekoliko desetaka tisuća građana Zagreba i Hrvatske.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara