Video: Englezi analiziraju: Capello nadmudrio Bilića, katastrofalni Pokrivač i briljantni Lennon

Tekst.M.Pa.
Foto: AFP

ENGLEZI su nakon utakmice s Hrvatskom temeljito analizirali sve što se događalo i detektirale greške u dvoboju koje su radili uglavnom hrvatski igrači. U studiju engleske televizije sjedili su Terry Sheringham, Steve McManaman i Andy Townsend koji su ponudili svoje komentare.

Kod prvog gola ispao je Pokrivač koji je bio daleko od Lennona, onda ga nije htio napasti. Potom je veznjaka Tottenhama dočekao Šimunić i srušio na pod, a siguran iz penala je bio Lampard.Drugi gol je također došao preko engleske lijeve strane, Pokrivač nije stigao blokirati centaršut, a tri naša igrača su mirno stajala u obrani i nisu nikoga čuvala. S leđa im se prišuljao Gerrard i glavom zakucao loptu u mrežu.

"Kad Hrvatska nije imala loptu u nogama, izgledala je stvarno katastrofalno. Bili su spori, izgledali preplašeno, a ništa nismo vidjeli od hrvatskih kvaliteta o kojima se toliko pričao", rekao je Townsend.

Potom je "na tapet" došao i Emil Heskey kojem je Runje skinuo dvije mrtve prilike. Bilo je upitno tko će startati od prve minute, a čini se da bi Defoe bio bolji izbor. Srećom po nas, Capello je napadača Tottenhama ostavio na klupi.

Kritika kod gola Eduarda je išla na adresu Glena Johnsona koji nije uspio zaustaviti Rakitića. Green je dva puta dobro reagirao, ali lopta se sretno odbila do Eduarda koji to nije mogao promašiti.

Iako su nam Englezi treći, četvrti i peti gol zabili kad smo bili sasvim razbijeni i bezglavi, Sheringham, McManaman i Townsend su pohvalili englesko zalaganje i ozbiljnost u takvoj situaciji.

Na kraju su pohvalili Capella koji je gestikulirao, ljutio se i pokazivao što im je činiti i kad su vodili 5:1.

"On je perfekcionist, uvijek želi zabiti više, istinski profesionalac", komentar je stručnjaka.

Kadrovi utučenog i razočaranog Bilića, popraćeni su komentarom: "Još mu samo nedostaje kišobran."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara