Video: Kako je Torcida umjesto Hajdukove utakmice gledala trening Crvene zvezde

Iz Slovenije: Dea Redžić, Tomislav Brđanović
Foto: Index


NISMO znali da Slovenija može biti tako velika. Saznali smo tražeći "tajnu lokaciju" na kojoj se od možebitnih navijačkih sukoba skrila dalmatinsko-kineska delegacija - predstavnici Hajduka i Ćirinog Šangaja.

> Pomirili se Ćiro i Špaco: Mi smo zajedno ratnici od 90-te!

> Ibričić: Vidim se u Hajduku i sljedeće sezone

Nakon neuspjele potrage za nogometnom euforijom uoči meča Slovenije i Engleske, krenuli smo prema Zgornjem Radvanju. Tamo se očekivao nešto nogometniji ambijent...

Na putu do malenog nogometnog centra morali smo ostaviti automobil i uputiti se pješke. Našli smo i vodiča, jer pogledom nismo uspijevali pronaći reflektore koji bi odavali blizinu stadiona. Nakon dolaska na odredište dočekala nas je momčad Crvene zvezde. I zalutali pogledi nekoliko pripadnika Torcide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zbog straha od našeg susreta s Violama, premjestili su utakmicu na tajnu lokaciju. Oni se boje nereda, a mi studenti jedva smo skupili novac da dođemo vidjeti Hajduk. Ima nas iz Makarske, Čakovca, Broda. Umjesto Hajduka, gledmo trening Zvezde. Netko nam je mogao javiti", pričao nam je u dahu mladi makarski student.

Tajna lokacija bio je Sladki Vrh, mjesto nakon Šentilja na samom ulazu u Austriju. Utakmica Hajduka i Šangaja kasnila je više od pola sata, pa su vaši reporteri, kao i jedan kontigent Torcide, propustili vidjeti pogodak Duje Čopa u 13. minuti. No, došli smo na vrijeme da posvjedočimo lijepom i pristojnom navijanju Torice, kojoj je Ćiro salutirao dugo nakon utakmice.

"Hoćemo Liverpool", vikali su svom nekadašnjem treneru, podsjećajući ga na želje (Liverpool) i mogućnosti (osam debrecenskih komada)...

Vrijedna scena uslijedila je nakon utakmice pomirljivog rezultata.

"Hop, hop", tjerao je Ćiro svoje Kineze da odu pozdraviti navijače Hajduka.

Zbunjeni, ipak su krenuli za gazdom koji je salutirao Sladkim Vrhom kao Bilinim Poljem u najboljim bosanskim danima...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara