Video: Levanteovi igrači štrajkali stojeći na terenu za vrijeme utakmice sa Deportivom!

MINUTA ŠUTNJE je dobila novo značenje protestom prvotimaca Levantea zbog neisplaćenih primanja, koji su nakon početnog udarca utakmice 36. kola Primere u La Coruni ostali stajati zagrljeni na centru.

Levante se već otprije pomirio s ispadanjem iz prve lige, pa su igrači bez bojazni da će ih se optužiti za izdaju originalnom dosjetkom prosvjedovali tražeći novce koje im klub duguje cijelu sezonu.

Na teren su izašli sa majicama na kojima su bili istaknuti njihovi zahtjevi, a kada su igrači Deportiva izveli početni udarac, oni su nepomično i složno ostali oko kruga na centru igrališta.

Za pohvalu je i solidarnost suparnika sa tim činom: iako igračima Deportiva bodovi trebaju kako bi možda dohvatili Kup Uefa, oni nisu (zlo)upotrijebili to što im Levante ne pruža otpor, nego su sa loptom došli do njihovog gola i izbacili loptu van igrališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početni udarac je ponovljen i utakmica je normalno nastavljena, a zanimljivo je kako je Deportivo pobijedio zgoditkom Rikija tek tri minute prije kraja.

Igrači Levantea su prošli mjesec prijetili da će krenuti u štrajk ako ne prime novac, ali su od namjere odustali kada im je klub obećao isplatu.

Ovo definitivno nije sezona klubova iz Valencije: slavni i poznatiji klub se par kola prije kraja spašavao ispadanja, a u Levanteu nedaće pravdaju time što im je prihod od tv prava bio manji od očekivanog i neuspjelom prodajom stadiona u gradskom centru.

Z.A.
Foto: Marca

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara