Video: Neymara bananom pogodio njemački turist

Foto: AFP

U NEDJELJU su brazilski nogometaši, na travi londonskog Emirates stadiona, pobijedili Škotsku s 2:0. Apsolutno prvo ime te prijateljske utakmice bio je mladi, 19-godišnji Brazilac Neymar, koji je zabio oba pogotka na utakmici.

Video - Neymar s dva gola riješio Škote i poručio: Želim karijeru nastaviti u Serie A

No, nakon te utakmice su ostali repovi u vidu ponašanja škotskih navijača, koji su po iskazima Brazilaca na rasističkoj osnovi vrijeđali baš junaka utakmice Neymara. Naime, tijekom ogleda je prema njemu bačena banana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U ponedjeljak je na sve reagiralo i čelništvo Škotskog nogometnog saveza, koje je odbacilo svaku optužbu, te su stali u potpunu obranu svojih navijača.

"Naši navijači su poznati po svom besprijekornom ponašanju i odbacujemo da su rasistički napadali brazilskog nogometaša Neymara ili bilo koga drugoga", stajalo u priopćenju.

Manje od 24 sata kasnije iskaz su ponudili i iz nogometnog kluba Arsenal, koji je bio domaćin tom ogledu. Naime, razrješen je misterij, bananu je bacio mladi njemački turist koji se ugurao na tribinu gdje su stajali navijači Brazila, te je prilikom pogotka Neymara reagirao bacanjem banane na travnjak. Rečeno je iz policijskih krugova da se svaka daljnja istraživanja oko ovog slučaja prekidaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara