VIDEO Nova era nogometa ili kako strojevi pomažu vratarima da bi postali vrhunski

VIDEO Nova era nogometa ili kako strojevi pomažu vratarima da bi postali vrhunski

Foto: Twitter

NOGOMET je odavno prestao biti samo najvažnija sporedna stvar na svijetu i već godinama je biznis koji iz godine u godine donosi milijarde eura, dolara, funti, kako želite. Nogomet je evoluirao, odavno je prestao biti sport za radničku klasu, a nogometaši, neposredni proizvođači danas su moderni, dobro obučeni super gladijatori, itekako dobro plaćeni za ono što pružaju na travnjaku.

No, da bi na adekvatan način ispunjavali sve zahtjeve koji se pred njih nude, vrhunski nogometaši moraju biti spremni na svakakve izazove. To se odnosi i na vratare. Tehnologija koja je odavno već dio današnjeg nogometa, golmane prisiljava da svakodnevno rade na sebi, kako na tehničkom, tako i na taktičkom te fizičkom planu.
 
Lopte se iz godine u godine mijenjanju, proizvođači istih u nastojanju da unaprijede igru, da je učine što atraktivnijom i efikasnijom, stvaraju lopte s ciljem da ove budu što nezgodnije za vratare, a vrhunski šuteri danas su sposobni izvoditi udarce čija je putanja prema vratima noćna mora za svakog golmana. Sjetimo se samo po zlu poznatog jabulanija i posljedica koje je činio na vratare na Svjetskom prvenstvu 2010. u JAR-u.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dakle, da bi preživjeli u surovom svijetu nogometnog profesionalizma na najvišoj razini i vratari moraju biti spremni na sve zamke koje ih očekuju, pa se nerijetko služe i neobičnim vrstama treninga kako bi unaprijedili svoju tehniku branjenja i reflekse.
 
Za vrijeme Eura vidjeli smo neobičan način treniranja legendarnog češkog vratara Petera Čecha, a ovaj video koji vam donosimo, treninge za vratare prebacuje na jedan sasvim novi i drugačiji nivo.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara