Video: Nožem izbodeni navijač Zenita izvan životne opasnosti

UTAKMICA Zenita i Rangersa nije prošla bez izgreda, a najgore je prošao jedan navijač ruske momčadi koji je izboden nožem ali se nalazi izvan životne opasnosti.

U većini nereda sudjelovali su navijači Rangersa kojih je stiglo oko sto tisuća, a budući da svi nisu imali karte, smješteni su na tri gradska trga na gdje su gledali prijenos utakmice. Do nereda je došlo kad se jedan od ekrana pokvario prije početka utakmice, nakon čega je većina navijača nije iskazivala agresivnost dok je manji dio nezadovoljnika počeo bacati pivske boce na ekran. Na to je intervenirala i policija te se sukobila s navijačima .

Jedan navijač ruske momčad izboden je nožem izvan stadiona i prebačen je u bolnicu ali nije u životnoj opasnosti. Pri tom je uhićeno šestero Rangersovih navijača koji su osumnjičeni za nemili događaj.

Nakon incidenta policija je krenula u istragu te se ponovo sukobila sa navijačima Rangersa na čije je ponašanje poprilično utjecala velika količina alkohola. Škoti su napadali i kola hitne pomoći koja su dežurala po gradu i pružala pomoć.Rezultat svega su 42 uhićena navijača te 15 ozlijeđenih policajaca.

"Ponašanje velikog djela navijača bilo je korektno, došli su navijati i nisu radili probleme. No, manja skupina izazvala je nerede u kojim su ozlijeđeni navijači i policajci", rekao je glasnogovornik lokalne policije.

U neprimjereno ponašanje navijača Rangersa uvjerio se i vratar Zenita, Vječeslav Malafeev.

"Oko ponoći dan prije utakmice, probudio nas je alarm u hotelu. Svi smo istrčali misleći da se radi o požaru no ispostavilo se da su ga namjerno aktivirali navijači Rangera koji su odsjeli kat ispod nas", rekao je Malafeev.

M.Pa.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara