Video: Pet razloga zašto se više neće pojaviti borac kao Cro Cop

Foto: Screenshot (Sportsnickel.com)

AMERIČKI portal Bleacher Report objavio je, devet dana prije meča s Brendanom Schaubom, priču o Mirku Filipoviću, nabrojivši pet razloga zbog kojih smatraju da se više neće pojaviti borac poput Cro Copa.

Kolumnist Andrew Mahlmann biranim se riječima izrazio o Mirku: "On je jedan od najboljih boraca koji se ikad bavio ovim sportom, koji još uvijek traje na najvećoj razini. Ako izgubi od Schauba, mnogi će ga tjerati u mirovinu, ali takvog ratnika ne smije se otpisivati. Nikad se nije pojavio takav borac, niti će", stoji u uvodu teksta, nakon čega su Mahlmannovi razlozi navedeni i objašnjeni.

1) Dugo vremena simpatizirao sam MMA, ali sam postao ovisan o tom sportu tek nakon gledanja snimki Cro Copovih mečeva. On je jedan od najopasnijih likova ovog sporta, a zajedno s Andersonom Silvom i Fedorom Emelijanenkom, čovjek je koji svoje protivnike lomi psihom, i prije nego borba počne. Na YouTubeu danima možete gledati snimke tih superheroja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2) Zbog nevjerojatne brzine udaranja, snage i fleksibilnosti, Cro Cop si je zacementirao mjesto kao najjači udarač u povijesti MMA. Čak 11 protivnika je nokautirao nogama, a poznat je po svojoj slavnoj izjavi: "Desna noga bolnica, lijeva noga groblje." On može završavati borbe bilo kojom vrstom udarca, uključujući i koljena, ali njegov lijevi high-kick ostat će zapamćen kao najzastrašujući udarac u povijesti ovog sporta.

3) Po prirodi je Cro Cop uvijek bio udarač, ali se tijekom karijere usavršavao u jiu-jitsu zahvaljujući redovitim treninzima s Fabriziom Werdumom. Samo je jednom u karijeri izgubio meč nakon što mu je suparnik izveo polugu - protiv Minotaura.

4) Njegov nadimak Cro Cop skraćenica je naziva Croatian Cop, a Filipović nije samo običan policajac - bio je zapovjednik elitnih postrojbi u Antiterorističkoj jedinici Lučko, a 2003.-2007. bio je zastupnik u Hrvatskom saboru.

5) U svijetu modernog kickboxinga nitko osim Alistaira Overeema nije imao takve rezultate. U razdoblju 1996.-2003. Cro Cop se isprofilirao kao najbolji borac na svijetu, a u 23 meča sa svjetskom elitom upisao je 16 pobjeda. Uključujući amatersku karijeru ukupno je odradio 61 meč, a između ostalog, pobjeđivao je i Jeromea Le Bannera, Remyja Bonjaskog, Petera Aertsa...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara