Video: Saviola zabio kao Maradona Englezima

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

JEDAN od najljepših golova protreklog vikenda na europskim stadionima, i jedan od najljepših ikad u Portugalu, piše lokalni tisak, zabio je u nedjelju napadač Benfice Javier Saviola (28).

Omaleni argentinski nogometaš lisabonskog velikana u šestoj je minuti zabio prvi gol u gostujućoj 4:0 pobjedi njegova kluba kod Belenensesa.

Bivši napadač Barcelone i Real Madrida primio je loptu u svojoj polovici i bez previše razmišljanja strelovito krenuo u pohod prema suparničkom golu. Igrač koji ga je pokušavao loviti od početka akcije nije u tome uspio, kao niti trojica njegovih suigrača koje je nekad veliki argentinski talent izbacio iz ravnoteže ušavši u 16-erac. Savršenu nogometnu akciju pokvario je golman domaćih, kojeg je Saviola savladao iz drugog pokušaja.

Saviola igra u odličnoj formi. Osim opisanog gola, asisitirao je suigračima kod još dvaju pogodaka.

Osim što je novinare iz Portugala i Španjolske podsjetio na drugi gol Diega Maradone Englezima 1986. godine na Svjetskom prvenstvu u Meksiku, obzirom da je i ondašnja akcija tekla po istoj strani, te počela i završila otprilike na istom mjestu, Saviola kao da je Maradoni poručio da i za njega ima mjesta u njegovoj napaćenoj reprezentaciji, pred kojom je 180 minuta teške borbe za SP protiv Perua i Urugvaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara