Video: Sin Tonija Kukoča počinje graditi karijeru na sveučilištu Penn State

Video: Sin Tonija Kukoča počinje graditi karijeru na sveučilištu Penn State

Totalsport
Foto: AFP

NASLJEDNIK Tonija Kukoča, njegov 17-godišnji sin Marin, očigledno je počeo graditi veliku košarkašku karijeru. Koliko veliku, pokazat će vrijeme. No, put je nastavljen. Preko srednjoškolskog igranja u Highland Parku, Marin Kukoč će nastaviti u Pennsylvania State Universityju, koji se nalazi nedaleko od Chicaga, mjesta gdje stanuje obitelj Kukoč, što će dodatno razvedriti veliku košarkašku nadu.

"Koliko sam mogao primijetiti i koliko sam čuo, na Penn Stateu sve funkcionira kako treba. I kada je škola u pitanju, ali i košarkaška momčad. Nadam se da će mi biti ugodno provoditi vrijeme u tom okruženju", rekao je Marin Kukoč. Inače, o njemu silno pohvalno govore svi treneri koji su došli u kontakt s njim. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je veliki talent čije su mogućnosti na parketu stvarno velike. Može se spustiti pod koš, može pogoditi izvana. Ima i dobar šut za tri poena, odličan dribling, vrhunsku kontrolu lopte. U njemu postoje sve verzije košarkaša", rekao je Paul Harris, koji je trenirao Kukoča jr. u Highland Parku.

Glen Miller, jedan od trenera koji je radio s Marinom Kukočem u ranijoj dobi, navodno je bio jedan od razloga zašto je izabrao košarkaški razvoj u Penn Stateu. "Miller je igrao u Europi, tamo gdje je igrao i moj tata. To je bila naša veza", rekao je Marin i dodao:"Još uvijek imam 17 godina i bit ću vjerojatno jedan od najmlađih u tom okruženju. Isto tako, još se razvijam, vjerojatno ću još i narasti", rekao je 201 centimetar visoki Marin Kukoč.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara