Video: Slijepi streličar mete konkurenciju u Pekingu

DVADESETDVOGODIŠNJI streličar Južne Koreje Im Dong-Hyun već je osvojio zlatnu medalju u momčadskoj konkurenciji na OI u Pekingu, a uoči početka pojedinačnog turnira slovi kao najveći favorit.

U cijeloj priči ne bi bilo ništa čudno da čovjek prema svim pravilima nije slijep. Naime, Dong-Hyun jedva vidi predmete na sedam metara koje čovjek dobrog vida može vidjeti na šezdesetak metara. To ga prema svakoj legislativi čini slijepim, a valja istaknuti da je meta u ovom sportu udaljena i 70 metara od streličara.

Nakon što je pokušao pucati s naočalama i lećama shvatio je da puno bolje gađa bez ikakvih pomagala, a odbio je i operacijski zahvat koji bi mu laserski poboljšao vid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokušao sam trenirati sa raznim naočalama, ali mi to nije bilo pretjerano ugodno prilikom pucanja. Za mene, činjenica vidim li metu ili ne, ne čini razliku", objasnio je fascinantni Dong-Hyun.

Ovaj Južnokoreanac u potpunosti se oslanja na osjećaj prema kojem procjenjuje gdje treba ispaliti strelicu. U Ateni je postao najmlađi streličar koji je u povijesti osvojio zlatnu medalju, a na najboljem je putu da u Pekingu svojoj zbirci doda još dvije. Ne treba posebno naglašavati koliku popularnost uživa u svojoj domovini.

M.P.
Foto: Daylife

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara