VIDEO Suarez i društvo nisu mogli vjerovati: Urugvajcima pustili čileansku himnu!

VIDEO Suarez i društvo nisu mogli vjerovati: Urugvajcima pustili čileansku himnu!

Foto: Screenshot; Youtube

TKO god je bio zadužen za protokol i organizaciju utakmice 1. kola skupine C Copa Americe između Meksika i Urugvaja, propisno se osramotio.

Reprezentativci Urugvaja postrojili su se, kako to inače biva, u vrstu kako bi odslušali svoju himnu prije početka utakmice. Stvar je vrlo jednostavna, odnosno barem bi trebala biti. Organizator pušta himnu one reprezentacije koja je taj dan na terenu. No, Amerikancima se potkrala nevjerojatna pogreška. U trenutku kada su svi očekivali prve taktove urugvajske himne, kroz zvučnike je promolila čileanska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Događalo se i ranije da su organizatori zabrljali s himnama, ali su često znali na vrijeme reagirati. Jučer nije bio takav slučaj. Amerikanci su mrtvo-hladno do kraja ispratili čilensku himnu, iako im je pola stadiona zviždalo, a igrači nezadovoljno okretali glavama.

I kao da gaf s himnom nije bio dovoljan, Urugvajci su izgubili s 3:1.

Organizatori: Žao nam je

Ubrzo nakon što su shvatili što su napravili, organizatori su poslali priopćenje u kojem se ispričavaju Uurgvajcima.

"Uoči utakmice između Meksika i Urugvaja pustili smo krivu himnu. Iskreno se ispričavamo Nogometnom savezu Urugvaja, urugvajskoj nogometnoj reprezentaciji kao i cijelom urugvajskom narodu na ovoj pogrešci. Uložit ćemo dodatan trud da se ovakva greška više nikada ne ponovi", stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara