Više od 15 privedenih, napad na policajce i pokušaj napada na Varvare u Splitu

Više od 15 privedenih, napad na policajce i pokušaj napada na Varvare u Splitu

INFORMACIJE iz splitske policije nakon utakmice govore o više od 15 privedenih, te pokušaju "sačekuše" skupine navijača kod splitskog Mercatora. Jedna je skupina huligana napala i policijske službenike. Do jutra se očekuje da će biti oko 40-privedenih.

Oko 19 sati na križanju je Ulice Domovinskog rata i Ulice Hrvatske ratne mornarice došlo do sukoba navijača s policijskim službenicima. U tom sukobu nekoliko je osoba zadobilo tjelesne ozljede, no budući da policija još utvrđuje činjenice ne zna se tko je ozlijeđen i koliko je osoba ozlijeđeno.

Nakon sukoba navijača i policije na raskrižju Ulice Domovinskog rata i Ulice Hrvatske ratne mornarice privedene su tri osobe koje su odvedene u I. Policijsku postaju Split. Nad dvije osobe provest će se kriminalistička obrada, dok će protiv jedne osobe biti podnesena prekršajna prijava, kazala je za Index glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević Gudelj.

Do 22 sata splitska je policija privela više od 15 osoba zbog narušavanja javnog reda i mira, a očekuje se da će konačna brojka privedenih biti oko 40. Oštećeno je i jedno policijsko vozilo.

Navijači Budućnosti na stadion su stigli tek početkom drugog poluvremena. Na jednom se crnogorskom forumu moglo pročitati kako ih se prvo nije pustilo preko granice, da bi nakon što su prošli granicu imali lakši kvar na autobusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije utakmice iz splitske policije rečeno nam je kako će oni stići do početka utakmice u Split, no nisu stigli. Razlozi takvog kašnjenja još su nepoznati.

Kod splitskog Mercatora skupina je huligana pokušala napasti autobuse s Varvarima, koje je pratilo čak 14 kombija, no policija ih je u tome spriječila. Iz te skupine privedene su četiri osobe.

Oko ponoći doznajemo kako su Varvari sigurno napustili područje Splita, a policija će ih pratiti sve do granice.

Današnja utakmica očekivala se se strahom zbog nereda navijača. Utakmicu visokog rizika osiguravalo je 600 policajaca i 400 zaštitara.

A.H.
Foto: V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara