VIŠE OD 3.000 MLADIH TRKAČA NA KROSU "SPORTSKIH NOVOSTI"

Hrvatski atletski savez i redakcija Sportskih novosti uputili su poziv za sudjelovanje na Krosu svim osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj i stoga u nedjelju, 6. travnja na stazama rekreativnošportskog centra Jarun očekujemo više od 3000 natjecatelja, rakao je danas na prigodnoj konferenciji za novinare pomoćnik glavnog urednika SNa Mladen Gerovac.

Po riječima glavnog tajnika Hrvatskog atletskog saveza Milana Oreškovića prošlogodišnji kros, koji je obnovljen nakon desetogodišnjeg prekida, na najbolji je način pkazao da su Hrvatski atletski savez i redakcija Sportskih novosti povukli pravi potez.

"Ove godine išli smo još još ambicioznije, a krajnji cilj nam je da ovo natjecanje bude dostupno i najmanjoj školi u posljednjem selu na tlu Hrvatske, da svako talentirano dijete dobije šansu da jednog dana stane na pobjednički tron poput Luciana Sušnja, Slobodanke Čolović, Branka Zorka i mnogih drugih uspješnih hrvatskih atletskih reprezentativaca, koji su prvi put za medalju potrčali upravo na Krosu Sportskih novosti", istaknuo je Orešković.

Gerovac je napomenuo da će ove godine na krosu po prvi put nastupiti i srednjoškolci te da su obavjesti i pozivi na kros otišli na adrese svih 432 srednje škole u Hrvatskoj. Po njegovim riječima Ministarstvo prosvjete i športa prepoznala je u ovoj akciji vrijednost za hrvatsku atletiku, te je Kros proglasilo i službenim državnim prvenstvom u trčanju učenika u prirodi. Na krosu SN-a trčat će i studentice i studenti, ali izvan konkurencije.

(Hina) ad ad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara