VIŠE OD ČETIRI TISUĆE TRKAČA NA KROSU SPORTSKIH NOVOSTI

Više od četiri tisuće mladih iz čitave Hrvatske trčat će u nedjelju, 4. travnja, na zagrebačkom Jarunu na tradicionalnom krosu "Sportskih novosti" što je rekord dosadašnjih natjecanja, izjavio je danas na konferenciji za tisak glavni tajnik Hrvatskog atletskog saveza (HAS) Milan Orešković.

Natjecanje za osnovnoškolce i srednjoškolce bit će ujedno i državno prvenstvo za taj uzrast, dok će studenti braniti boje svojih fakulteta, rekla je pomoćnica ministra u Ministarstvu obrazovanja, znanosti i športa Romana Caput-Jogunica.

Staza za učenike 5. i 6. razreda te srednjoškolce bit će na dužinama od 1000, 1500 i 2000 metara dok će studenti trčati na 2000, a njihove kolegice na 500 metara kraćoj stazi.

Pomoćnik glavnog urednika SN-a Mladen Gerovac najavio je dolazak učenika iz više od 150 osnovnih i srednjih škola te preko 1000 studenata iz Hrvatske, a kao zanimljivost naveo je da će na krosu po prvi put nastupiti učenici iz Slovenije i BIH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svi poznatiji hrvatski sugoprugaši počevši od Branka Zorka, Slobodanke Čolović i Mladena Kršeka svoje prve atletske uspjehe postigli su upravo na krosovima SN koji su u prošlosti održavani u Maksimiru i na Hipodromu.

Po tradiciji veliki odaziv očekuje se od učenika-trkača iz osnovnih i srednjih škola Slavonije, Gorskog Kotara, Dalmacije , Primorja, Međimurja, Hrvatskog zagorja i Zagreba.

Predviđen je i bogati zabavni program s nastupima estradnih zvijezda.

(Hina) xtm yad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara