Vizionar Jarni: Kaliniću sam spasio nastup na Euru!

"CIJELA sezona za mene je bila jako teška, ponajprije zbog oscilacija koje su se događale. Od priprema, odlasci igrača, ozljede, sve se spojilo i treba biti iskren i reći da smo se krpali iz utakmice u utakmicu."

> Monaco, Napoli i Paris SG u utrci za Rukijem

"Zadatak koji sam dobio od uprave kluba sam ispunio, i s te strane mogu biti zadovoljan. No, osobno nisam zadovoljan i to je normalno. Morali smo završit sezonu u boljoj atmosferi, s puno više bodova na kontu. I da smo završili drugi na ljestvci, to bi samo kozmetički bolje izgledalo i neke stvari bi brzo pale u zaborav."

Tim je riječima dan nakon svršetka mučne Hajdukove sezone započeo druženje s novinarima Hajdukov trener Robert Jarni. Odgovori na najvažnija pitanja ostali su visjeti u zraku, a teško da u ovom trenutku u klubu na njih netko uopće i može odgovoriti. Ne sve upite o kadru, Jarnijevom statusu i Hajdukovoj budućnosti, Jarni je ponudio identičan odgovor: sve će se definirati na radnim sastancima. A oni će, obzirom na dnevni red, trajati poprilično dugo.

"Želim ostati trener Hajduka, želim pripremiti momčad za sljedeću sezonu. Već sutra kreću razgovori s Upravom. Najviše uvijek pate trener i navijači. Igrači su tu gdje će i ostati, a trenera se prvog smjenjuje. Navijači su prošli s nama kroz ovakvu sezonu i zato pred njih treba kleknuti i zahvaliti im." - napominje trener.

Jarni može biti zadovoljan činjenicom da je Hajduk svoju nemoć iskoristio za afirmaciju mladih snaga, ali s druge strane, kostur talentirane ekipe polako se raspada, s obzirom da su svoje odlaske najavili Nikola Kalinić i Ante Rukavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić: Između mene i Jarnija prevelik je jaz

Slučaj Kalinić Jarni nije propustio komentirati.

"Spasio sam Nikoli nastup na Europskom prvenstvu. Naime, da ga nisam izvadio sinoć iz igre vjerojatno bi se ozlijedio jer je nastupio nezaliječen.", obrazložio je Jarni, koji nije dobio ispriku od nadobudnog kapetana.

Kalinić si je uzeo za pravo da kapetansku traku baci Jarniju pod noge, a zbog tog bahatog i neshvatljivog poteza ispričao se samo Hajdukovim navijačima. Nakon zajedničkog ručka stožera koji se neće okupiti do 10. lipnja Kalinić je ponovio da napušta Hajduk.

"Između mene i njega je trenutno veliki jaz i najviše zbog toga osjećam da mi više nije mjesto u Hajduku. Nije me smio mijenjati kad je Balić dobio crveni karton." - tvrdi Kalinić.

D.R.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara