VLAHOVIĆ SVJETSKI PRVAK I REKORDER

Hrvatski reprezentativac upowerliftingu Marin Vlahović postao je u subotu u talijanskom Comunovi svjetski prvak i rekorder u kategoriji iznad 125 kilograma.

Vlahović (23) je na Svjetskom prvenstvu bio najbolji u disciplinidizanja s klupe ("bench"), podigavši za druge nedostižnih 210kilograma, čime je oborio svoj vlastiti svjetski juniorski rekord.

Premda još uvijek junior, Vlahović je na prvenstvu nadmašio sveseniorske natjecatelje, te je osvojio titulu apsolutnog svjetskogprvaka.

U kategoriji do 80 kg, hrvatski juniorski reprezentativac MarioStrugar također je osvojio prvo mjesto podigavši s klupe 130 kg.

Vlahović je na natjecanju u Comu obranio naslov svjetskog prvaka kojije osvojio prošle godine u istom gradu, kada je s klupe podigao 207,5kg.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Powerlifting je u zemljama Zapadne Europe, SAD-u i Australiji većafirmiran sport, a očekuje se da bi uskoro mogao postati i olimpijskisport.

Za razliku od klasičnog dizanja utega, u powerliftingu postoje tridiscipline u triatlonu (čučanj, "bench" i "mrtvo" dizanje s poda),

u kojima sportaš mora po strogo utvrđenim pravilima, bez trzaja iizbacivanja, podići i spustiti utege.

(Hina) im

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara